вторник, 19 април 2016 г.

ГЕОРГИ САМУИЛОВ




Георги Самуилов - Жоро Инса
Търговци в храма Густо, майна, Холивуд! Дрон снимал рождения ден на Георги Самуилов в Античния театър в Пловдив Кин Стоянов
27.07.2015
 
      
„Собственикът на "Инса Ойл" Георги Самуилов си подари истинско холивудско парти за 50-тата си годишнина, съобщи TrafficNews.bg.
Още около 19 часа подстъпите на амфитеатъра започнаха да се пълнят с луксозни лимузини, а два часа по-късно районът приличаше на автосалона в Женева“:
 
http://www.blitz.bg/news/article/351159
 
Лас Вегас е град изпълнен с нови постройки, които копират каква ли не архитектура – най-вече античната класика. Ние българите сме способни да превърнем един от най-запазените антични театри в света в холивудски кич. Градът, който спечели надпреварата да бъде Европейска столица на културата през 2019 г. отдава античния си театър, сякаш е древна хетера. Кой е последният клиент, платил 2880 лв., за да си направи густото, като разпъне сини чадъри в старината. Потрудих се да прочета някои текстове в мрежата, като за тяхната достоверност отговарят посочените източници:
 
 
Бизнес визитите при Василев
Списъкът на посетителите при банкера прилича на "Кой кой е" в българския бизнес
 
В сектора на горивата Василев се среща и със собственика на "Инса ойл" Георги Самуилов. През различните месеци Самуилов е спряган като заинтересуван да придобие "Петрол:
 
 http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/05/14/2532957_biznes_vizitite_pri_vasilev/
 
 
Жоро Инсата лапна 6 млн. от Министерство на отбраната
 
Фирмата му ще доставя авиационен керосин:
 
 http://www.mignews.info/zhoro-insata-lapna-6-mln-ot-ministerstvo-na-otbranata/
 
Служители в МВР проговарят: Цветанов зад контрабандата с гориво
 
Полицаи, които спират цистерни с контрабандно гориво на „Инса Ойл”, са уволнени от работа през 2010 година, пишат бивши служители на МВР.
Фирмата е собственост на спонсора на ГЕРБ Георги Самуилов, който е издънка на групировката „Мултигруп”.
С помощта на бившите управляващи той въртял контрабанда, а всеки, който се опитал да проверява спонсора, бил мачкан от МВР:


 https://galleryweekly.wordpress.com/2013/05/08/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7/
 
 
Вдовица: Синът на МВР спонсора Г. Самуилов e поръчителят
 
Поръчителят на посегателството на съпруга ми, според мен и според кадрите от камерите, е Младен Самуилов - син на собственика на Инса ойл, солиден спонсор на МВР и бивш директор на Мултигруп Георги Самуилов от Раковски.
Това заяви пред Нова телевизия Мария Младенова, съпруга на убития полицай Цветан Младенов - носител на званието Полицай на годината 
 
 
Не съм давал 4 млн. подкуп, искат да ме смачкат, твърди бизнесменът Георги Самуилов
 
Фирмата на Георги Самуилов "Инса ойл" е основана през 2001 г. Ръководството й оценява пазарния си дял на 3% от общото количество горива, търгувано на българския пазар. В бизнеса с горива обаче Самуилов е от началото на прехода. Той е бивш финансов директор на "Мултигруп", както и в ръководството на компанията за горива “Арес”, част от “Мултигруп”.

Името на Георги Самуилов нашумя преди дни, когато в кулоарите на НС трескаво обсъждаха фирмат, дала 4 млн. подкуп на висш служител на властта от ГЕРБ. Името на Жоро Инса, както го наричат в Пловдив, изплува и в СРС-та в разговорите на шефа на митницата ген. Танов с премиера, а по-късно и с Владислав Горанов.
За тази афера пръв пък заговори бившият му заместник Антоний Странджев, като уточни, че информацията му е от Румен Петков
 
Войната Танов - Самуилов  започва през 2006 г.
 
Тогава сегашният шеф на митниците оглавява НСБОП. През март същата година спецченгета от службата нахлуват в базите на петролната фирма “Инса Ойл” в град Раковски и село Белозем. След 9 часа обиск изземват документация от офисите. Акцията е срещу сивия сектор в производството и търговията с петролни продукти. “Инса Ойл” са обвинени в укриване на акциз и ДДС за десетки милиони.

“Съдебните дела срещу фирмата приключиха и всички са с оправдателни присъди” - казват днес от “Инса Ойл”.
Година след акцията срещу Самуилов Ваньо Танов вече е извън системата на МВР. През април 2008-а:
http://www.168chasa.bg/Article/740094  
 
 
Бивш служител на Мултигруп проверяван за далавери с горива
 
В рамките на обявената от ръководството на МВР акция срещу сивия сектор в производството и търговията с петролни продукти, антимафиотите проверяват обстойно производствената и търговската дейност на фирма “Инса ойл”, ръководена от бившия служител на Мултигруп Георги Самуилов, предаде в понеделник Дарик радио:

http://www.mediapool.bg/bivsh-sluzhitel-na-multigrup-proveryavan-za-dalaveri-s-goriva-news115530.html

Най-горната публикация е от тази година, най-долната от 2006 г. Сигурно едно по-продължително журналистическо разследване може да извади на бял свят още неща. Но не за клиентът ми е думата. Думата ми е за Атанас Кръстев, повече познат като  Начо Културата – човекът, който през втората половина на миналия век откри и за пловдивчани и за всички гости на града световното значение на Стария Пловдив. Думата ми е за Спирас Меркурис – брат на Мелина Меркури. Световната певица и актриса, която роди идеята за европейските столици на културата. Спирос Меркурис задоми сина си Пирас за една пловдивско момиче. На г-н Меркурис пловдивчани дължат много, както за дебюта си като партньори на Солун – европейска столица на културата през 1999 г., така и за избора на Пловдив като титуляр през 2019г. Та защо пловдивчани не се поучиха от Спирос Меркурис – човекът, написал книга за античните театри по цяла Европа, че театърът е храм на Дионис, а не на Меркурий. Търговците трябва да стоят вън от храма, дори когато са търговци на горива.
 
 В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Иван Ангелов – Градуса .
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар