неделя, 31 май 2020 г.

ДИМИТЪР МАДЖАРОВ



Затваря ли се кръгът около олигарха Димитър Маджаров? Арестите в Пловдив и кой ще е следващият!


След няколкото показни ареста на знакови фигури в град Пловдив, сред които и този на кмета на район Северен Ральо Ралев, хората в града под тепетата се питат кой ли ще е следващият. Да припомним, че в края на май, след шумно медийно отразяване, беше прибран да търка наровете в ареста кметът на район Северен Ральо Ралев. За него се говори, че бил не само алчен и ненаситен, но и доста потаен в личен план. Дотам, че да заблуди и най близките си , че живее скромно в панелка , докато всъщност обитава луксозен мезонет от 540 квадрата с градина на покрива. От къде средства да го купи- или е спестявал от закуски, или има богат меценат сред приятелите си. За него съпартийците му от ГЕРБ Пловдив говорят, че е станал доста нарцистичен и даже започнал да си издава личен вестник Кметът на Кършияка.
В края на юни в града са арестувани служители от Агенцията по Безопасност на храните в град Пловдив, обвинени за вземане на подкуп, за да си затворят очите за някои нарушения в производството на мандра, намираща се в град близо до Пловдив. Колко мандри има около Пловдив и даваме ли си сметка с какви боклуци храним децата си, за какви нарушения са си затваряли очите служителите от Агенцията по Безопасност на храните, за да бъдат задържани с „подаръците“ в джоба си. Изпреварвайки дори разпоредената днес от главния прокурор Сотир Цацаров проверка в Агенцията по храните, ние от Аларма неколкократно сме писали по темата. Повече от ясно е, че високите цени не винаги означават качество. По- изгодно е да си вземеш на хранилка служител от Агенцията по Безопасност на храните и да тровиш населението, отколкото да вложиш пари в месо и мляко от здрави животни. Напипвайки безпогрешно проблемите, още преди да пламне епидемията от африканската чума, отпечатахме сигнал за качеството на продуктите на пловдивския производител Димитър Маджаров- приятел на Ральо Ралев, близък и със служители от въпросната агенция по храните и работейки добре с тях. Съвестни служители ни сигнализираха, че в производството на колбасите на пловдивския олигарх Димитър Маджаров се използват труповете на умрелите животни, а млечните продукти са пълни с антибиотици от млякото на болните животни, вредни за здравето на населението, камо ли за децата. Темата продължава да ни вълнува и чувствайки се притеснени от факта, че чрез налаганите на пазара скъпи продукти развиваме резистентност към антибиотици и болестите ни мутират, сме длъжни да информираме обществото за дебнещите здравето и живота ни опасности. Още по – притеснително е, че от производството на Маджаров не опровергаха информацията от сигнала в неколкократно даденото им от нас право на отговор, което си е мълчаливо потвърждение на ужасяващите твърдения в него. Ако за някои евтини продукти е ясно, че са отровни за консуматорите и се купуват заради ниска цена, то случая с продуктите на Маджаров се оказва гавра с платежоспособната част от българите, които си купуват скъпи продукти, за да са сигурни в качеството.
И тук си задаваме основателния въпрос: каква връзка имат случващите се събития в Пловдив и затяга ли се приятелският кръг около олигарха Маджаров? След ареста на кмета Ралев местният вестник Марица излезе с информация: Готвят се още арести в Пловдив. Хората шушукат- кой ли ще е следващият, спрягайки името на Маджаров, знаейки взаимовръзките на олигарха със задържаните, които са публична тайна в града на тепетата. Ще последва ли примера на Ральо Ралев , с когото са не само приятели, но и са като еднояйчни близнаци, когато става въпрос за пари и слава маститият пловдивски бизнесмен Димитър Маджаров- амбициозен и готов на всякакви жертви , за да чува как ехото повтаря името му, питат се запознати.
Тръгнахме по следите на истината и открихме, че срещу Димитър Маджаров и членове от неговото семейство в Окръжна прокуратура- Пловдив и в Специализираната прокуратура има образувани няколко производства. По едното дори вече се разпитват замесените. На любопитните сме готови да предоставим и номерата на образуваните преписки, до които се добрахме. Под сурдинка се говори , че в тези сигнали се споменават имената на няколко магистрати от град Пловдив,
включително и на председателя на районния съд и евентуален кандидат за председател на окръжния съд И.К., свързвайки ги с името на олигарха Маджаров, което би било скандално. Говори се още, че в контролирани телефонни разговори е засечен чичо му- друг пловдивски бизнесмен от близкото обкръжение на Маджаров, да кадрува в районния съд чрез своя племенник като назначавал съдии и „решавал“ делата на приятелите си. Сигурни сме,
че все по – скандални факти и взаимовръзки на олигарха ще излязат от работата на компетентните органи, борещи корупцията и нередностите в града под тепетата. И с право хората се чудят кой ще е следващият арестуван и ще си правят ли компания аверите.


В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря 

Христо Йорданов Христов



Няма коментари:

Публикуване на коментар