събота, 4 юни 2016 г.

КАМЕН МАНЕВ



 
Камен Манев (1957) – офицер от Първо главно управление на ДС, където кариерата му започва от 1986 г.
Той е зам.-председател 2006 -2007 г. и член на Управителния съвет на  Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, от ноември 2007 г. , изплънителен директор на дружеството „ Софийски имоти „ до януари 2012 г.,представител на общината в съвета на директорите на "Софийска вода". , служител в „Булгартрансгаз“ ЕАД , търговският директор на компанията „Южен поток” АД.
 
Втори човек на Андрей Иванов – Камен Манев падна . Дългогодишният съратник на бившия шеф на СОС  беше изгонен , като управител на Софийски имоти. Там пък, както писахме, се оказа, че дружеството е загубило дори собствения си офис, както и над половината недвижимости, които му се водят уж по време на мораториум върху продажбите.
17.01.2012
След серия наши публикации и след сигнал, изпратен в петък до премиера и до кмета на София от вестник 19’ за Софийски имоти, се оттегля изплънителният директор на дружеството Камен Манев. Освободеният от ръководството на "Софийски имоти"  Камен Манев се счита за близък до бившия вече председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Манев е и представител на общината в съвета на директорите на "Софийска вода". Не е ясно как са приемани от одитор и от Общинския съвет, председателстван от Андрей Иванов, отчетите на фирмата през последните години. На нейните наематели е било противозаконно налагано да плащат вместо нея такса смет. Къде са отивали неясно как осчетоводяваните средства за стотици хиляди, ако не и за милиони тепърва ще се проверява.
Манев беше, образно казано, една от ръцете на многоръкия Андрей Иванов, който вече не е шеф на Столичния общински съвет. Това е втори удар по него след отстраняването на друга от “ръцете” на Иванов – шефа на автотранспорта Добранов. И той като другарите си “подаде оставка”. Това стана ден, след като бяха огласени резултатите от проверка, която показа, че 18,7 млн. лева са раздадени от дружеството без обявяване на обществена поръчка, което противоречи на Закона.
Столичният автотранспорт е една от черните дупки, през които от бюджета на града – т.е. от джоба на данъкоплатеца, потъваха десетки милиони години наред. И също като Софийски имоти, и Столичният автотранспорт от 2008 г. беше под контрола на Андрей Иванов.
Обрачът около “подалия оставка” миналата седмица бивш офицер от Живковото МВР започва да се затяга със засилени темпове. Очакванията на експертите по потайностите на Общината са на мнение, че тепърва ще излизат още по-интересни факти около дейността на Иванов и неговата група.
Според предвижданията на политолози се очаква в най-близко време, вероятно още след завръщането на премиера от Германия, Андрей Иванов “да подаде оставка” и като председател на градската организация на ГЕРБ, защото в противен случай партията трудно ще обясни по каква точно причина продължава да му има доверие.
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря  Стоян Денчев .
 
 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар