понеделник, 24 април 2017 г.

НИКОЛАЙ ГАЛЧЕВ


Фалитът на Галчев – ИЗМАМА?!

16. 11. 2014

Капиталите на благоевградския олигарх пренасочени към офшорка с фиктивен кредит с името „Куилин Венчърс“! Разследване на югозападния таблоид разкрива за първи път фирми и имена – как Николай Галчев разиграва държава, банки, партньори и съдружници с изкуствен банкрут! Галчев сам финансира статиите в медиите за фалита си, за да внуши на българите, че е беден!
Истината за милионите на Галчев и Брендо!
Строителният предприемач Николай Галчев, известен като строителя на наркобоса Евелин Банев-Брендо, фалира скъсаха се от писане всички компетентни медии. Съдия-изпълнители притискат бизнесмена, който вдигна огромни сгради в София по времето, когато тежко натоварените с кокаин яхти на Брендо прекосяваха Атлантическия океан. В последно време обаче Галчев губи един след друг скъпите си имоти.
Съдия-изпълнител обяви за публична продан имот в местността Кошерините край Банско, собственост на фирма „Билдинг Груп Кънстракшън“, управлявана от Николай Галчев. Парцелът е оценен за продажба на стартова цена от 935 777 лв. Според запознати на това място Галчев искал да строи голям хотелски комплекс със СПА центрове и заведения. Предприемачът имал намерение да инвестира над 3 млн. лв. в проекта. Той дори направил и скица на строежа, но плановете му пропаднали. Според местните загубата на имотите разболяла някога крупния предприемач. Пред хората той се държал хладнокръвно, сякаш нищо не се е случило, но на няколко пъти бил в прединфарктно състояние.
Фирма „Билдинг Груп Кънстракшън“, която в момента е обявена в несъстоятелност и се продават активите й с цел обезпечаване вземания на кредитори, е създадена през 2005 г. По това време 60% от капитала й държи дружеството на Брендо „Евро Палас“, а останалите дялове са на „Галчев и Ко“.
Освен с апетитния терен край Банско Галчев се разделя и с други свои атрактивни имоти. Сред тях са клуб-хотелът, ресторантът и винарната му в квартал „Вароша“ в Благоевград. На тезгяха бяха сложени и седем апартамента, които се намират в лъскава сграда в столичния квартал „Люлин“, вдигната от холдинга на Галчев. Той беше принуден да се раздели и с друг свой имот в Благоевград. Съдия-изпълнител поиска 2,3 млн. лева за неговия СПА център „Хармония“.
Оказва се че всичко това е добра обиграна схема, за прецапване| на банки и кредитори. Фалитът на Галчев не съществува или поне съществува реално юридически за прецакване на скрити съдружница и схеми. Всичко започна след като с нас се свърза човек, който поиска от медийната ни група да плати за няколко публикации в които ясно да се докаже с документи че Галчев е пред масовата психоза че един от на й- богатите благоевградчани е банкрутирал.
Защо?
Само към фалит. Същата услуга била поиска- та и от други медии и сайтове, за да се създа„Райфайзен – банк“ – България, фирмите в които участва Николай Галчев начело с „Галчев инжинеринг груп“ дължи над 8 милиона лева за лихви и главници обезпечени с ипотеки, каквито са хотелите му, парцелите и имотите в центъра на Благоевград. Успоредно с това обаче Галчев задлъжнява и към офшорна компания регистрирана в Кипър с името Куилин венчърс. Тази компания е известна с това че докато доказването на вината на Евелин Банев-Брен-до за трафик на наркотици все още преминава през съответните съдебни инстанции в България и Италия, около процеса изникнаха много въпроси, сред които и този за ролята на Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор, (КФН) в схемата на Брендо. Името на Мавродиев се появява в документи, свързани с две офшорни компании („Куилин венчърс“ и „Фиделити ентърпрайсиз“), през които са минавали придобити от трафик на кокаин пари. Както се вижда едната от тях е финансирала Галчев видимо с черни пари и той започва щателно да и се издължава. Само за две години всички приходи от холдинга на благоевградския бизнесмен наречен с чиста съвест „олигарх“ се пренасочват към сметките на „Куилин венчърс“ в Кипър, която обрича целият му бизнес на банкрут. В „Куилин венчърс“ родения в град Добринище строител няма нищо юридически което пред българското законодателство, кредитори и тайни съдружница за какъвто до преди време се смяташе дори бившият кмет на Благоевград – Лазар Причкапов означава само едно – Галчев фалира. Платените публикации в медиите доказват това като гръмко описват Галчев като пройдоха и бивш милионер.
Това обаче се оказва пълен фалш.
Какво се случва със имотите на Николай Галчев които се продават от столични и благоевградски съдии изпълнители. Благодарения на влиянието и с и правилните консултанти какъвто е адвокат Петър Колчев от София, виден съдружник на Евелин Банев -Брендо, Галчев успя да сложи контрол върху действията на съдиите изпълнители, които умишлено не продават имотите прехвърлени им от кредиторите на Галчев. Дори да се появи желаещ да купи нещо, той бива убеден и от съдия изпълнителя, и от „правилните хора“ на Брендо, че този имот не е за него. Каква е целта? Целта е тоталното обезценяване на имотите. Само за сведение преди месец време стана ясно че, хотелът на строителния предприемач Николай Галчев във „Вароша“ е обявен за публична продан за втори път. Цената на луксозния имот в една от най-хубавите части на града падна с над 300 000 лева. Продава се за 1 169 400 лв. Това е втората публична продан на хотела, първия път цената му бе около 1,5 млн. лв. Идеята е той да бъде обезценен толкова че накрая близка фирма до Николай Галчев да го купи отново и той да остане само скрит собственик. Прецакани остават само банките, кредиторите и скритите и явните партньори. Милионите на Галчев са покрити в офшорна зона а той е беден пред обществото. Същата схема беше приложена за един от най – големите имоти на Галчев в Банско, където след три преоценки беше продаден на фирма „Евротренд“, фирма на Евелин Банев – Брендо и неговият съдружник, познатият ни вече адвокат Петър Колчев. След време собствеността на фирмата е прехвърлена към офшорката „Ричмънд венчърс“ в Австрия и днес уж австрийски инвеститор е купил имота в Банско по справка на съдия изпълнителя Цанковски – магистрат през който минават повечето имоти на Николай Галчев за продан. Това юристите в България го наричат умишлен фалит и измама. Остава компетентна институция да провери всички това и да установи фактите и скандалните разкрития. Защото на практика виждаме как се развива версията за бизнес с кредит от кокаинови пари и умишленото прецаква-не на държава и финансови институции. Крупно забогатяване.Топ Преса: Спецпрокуратурата и НАП с нова благоевградска мишена! Николай Галчев –царят на ДДС-то, изкуствения фалит и укриването на данъци?!

24.03.2016

Всеобща тайна е, че икономическата криза удари сериозно най-вече строителния бизнес още преди години, когато в бума на строителството в Банско и областта бизнесмени теглеха кредити безразборно и така направиха големи инвестиции без възвращаемост. В капана на кризата попадна и Николай Галчев, който до последно вярваше и разчиташе на факта, че бизнесът му ще бъде пощаден от фалит. Благоевградчани коментират, че безбожно високите цени на услугите, които той до последно държеше в комплекса си, са сред основните причини, довели бизнесмена до фалит. Работници в строителната му фирма пък твърдят, че освен всичко останало той не изплащал редовно и навреме заплатите им. По думите на бивши негови служители имало забавяне в преводите на парите им с месеци, някои от хората дори твърдят, че Николай Галчев не им се е разплатил напълно и до момента. А дали е така?
В едно от своите разследвания югозападният , таблоид извади хипотезата, че фалитът му всъщност е изкуствено създаден и на практика не съществува. Галчев сам финансирал статиите в медиите за фалита си, за да внуши на българите, че е беден воден от старата максима в страната – „бедността не е престъпление“!
През май 2014 г. за пореден път съдия-изпълнител обяви за публична продан хотела на благоевградския строителен предприемач Николай Галчев, намиращ се квартал „Вароша” в областния център на Пиринско. И въпреки факта, че цената за продажбата на тузарския комплекс падна с близо 600 000 лв. – от 1 461 750 лв. на 818 117 лв., купувачи засега няма. Няма купувачи към момента и за собствеността на мощната през годините компания „Галчев инженеринг груп“. Освен хотела на бизнесмена обект на публична продан са още СПА център „Хармония” в центъра на Благоевград, къщата му, парцели в Банско и Добринище, както и луксозната му винарна, събирала през годините елита на областта. Припомняме, че още преди години Николай Галчев изнесе бизнеса си в София, с какво обаче се занимава там, все още остава пълна мистерия.
Всичко това е добре обиграна схема за прецакване на банки и кредитори, не спират да виждат конспирация в действията му запознати в бранша. Фалитът на Галчев не съществува или поне съществува реално юридически за прецакване на скрити съдружници и схеми. Идеята била имотите да бъдат обезценени дотолкова, че накрая близка фирма до Николай Галчев да го купи отново и той да остане като скрит собственик. Прецакани остават само банките, кредиторите и скритите и явните партньори. А в последната ни информация и държавата. За щастие обаче там в столицата нещо наистина се размърдало и след удара по водещи строителни фирми на спец прокуратурата и НАП предстои и част 2. Именно в част 2 идвало редът и на строителния октопод „Николай Галчев“ и неговите пипала. Практиката да се създават фирми-„бушони“, които да фактурират на основната фирма-„майка“ услуги и консултантска дейност не е от днес, нито от вчера. Въпросът е, че се вижда волята на държавата да си събере парите и да накаже виновните, ето защо адмирираме това поведение и очакваме данъчните и службите да си върнат „откраднатото“ и от Галчев или най-малкото да го проверят, още повече, че не в една или две медийни публикации той е определян като „царят на ДДС-то“.
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря
Румен Анастасов - Козела .

Няма коментари:

Публикуване на коментар