петък, 11 август 2017 г.

ДИМИТРИНА КАЛЪМБОВА


Хотел „Рилец“ на фамилия Калъмбови в скандал, менте обяви го рекламират за 5-звезден лукс с компютърни графики

07.08.2017 

5-звезден луксозен хотел в парк „Рила“ с модерен дизайн, съчетан с удобство и комфорт, персонално обслужване, с отопляеми закрит и детски басейн, 3 вътрешни, 1 външно джакузи, сауна, турска баня, солариум, фитнес център, денонощно работещо казино, нощен клуб „Джулиани“, лоби бар, 3 ресторанта, 4 конферентни зали с капацитет до 280 човека, 24-часов румсървис, детегледачка по заявка, лекар на повикване, лимузини под наем, трансфер до летище, автобус по график за превоз до центъра на Благоевград и каквито още други екстри се сетите – реклами с такова съдържание от няколко месеца привличат погледите на хора, търсещи места за нощувка в близост до Рилския манастир. Всички те се отнасят до хотел „Рилец Резорт & СПА 5*“, който щедро се рекламира във всички популярни сайтове за хотелски резервации като Hotels.bg, Booking.com, turizamiotdih.com и др. Приложени са лъскави снимки на хотел „Рилец“ – с величествена и елегантна фасада, пред която се веят знамената на България и ЕС, просторни и модерни фоайета, бляскава рецепция, стилен ресторант и бесейни с трептяща от чистота вода.
Като допълнителен бонус пише, че суперлуксозният хотел е чисто нов – открит е на 25 май 2017 г. Явно единственият му проблем е, че все още говорещият 4 езика персонал не е напълно комплектуван, защото в Jobs.bg на 12 и 13 юли т.г. са обявени свободни позиции за администраторки, барманки, камериерки и готвачи. Фирмата, която ги набира, е и собственикът на хотел „Рилец“ – ЕТ „Фешън топ модълс – Димитрина Калъмбова“.
Запленен от цялото това многообразие на лукс, услуги и глезотии, човек несъмнено решава да види на какви цени му се предлага то, но се оказва, че първо трябва да си избере стаята – от икономична за 2-ма до луксозни апартаменти за 4-ма, общо 76 на брой. Стая обаче не може да бъде избрана, защото всичко е резервирано до 31 декември 2017 г. включително. Каквито и дати да поиска човек, електронният отговор е: „Нямаме наличност“. Същият е отговорът и при попълване на фиша за заявка, в който има дори въпрос кога е рожденият ден на детето, което ще отседне в хотела, та ако той съвпада с престоя му, вероятно да му бъде подготвен подарък или изненада.
Заинтригувани да видим как изглежда 5-звезден хотел, резервиран до края на годината, решаваме да отидем на място и там да проверим няма ли опция поне за една вечер да се насладим на Рила от хотелска стая в „Рилец“.
Откриването на хотела се оказва кауза пердута – сред няколкото указателни табелки по единствения път до и след Рилския манастир няма нито една с надпис „Хотел „Рилец“. По-късно разбираме, че това не е само проблем на 5-звездното бижу – игуменът на Рилския манастир епископ Евлогий търсел от собствениците на ресторанти и хотели по 40 лв. на табелка, защото земята е на Рилската света обител. Монаси редовно обикаляли района със списък в ръка и сваляли всички табели, които не си били платили наема. Още на другия ден някои от собствениците слагали нова табелка на същото място, водени от елементарната математическа сметка, че е по-евтино всеки месец да сменят табелката си, чиято цена е 4-5 лв., вместо да броят 40 лв. за попския рекет.
След няколко проби да питаме посетители на манастира знаят ли къде е хотел „Рилец“ най-после намираме нещо, което смътно напомня на лъскавите снимки от сайтовете. Всичко наоколо обаче е покрито с купчини строителни отпадъци, няма никаква зеленина. Няколко мъже и жени хапват, натрупали сандвичи върху един недовършен парапет, а семейство с три деца с недоумение оглежда сградата, в която видимо е дошло да се настани. Оказва се, че това действително е хотел „Рилец“, само дето той още е на ниво груб строеж, а хранещата се група е от благоевградчани, наети от Калъмбова за довършителните работи, каквито, по груба преценка, има поне за година и половина.
„Рилец“ се издига на мястото, където беше предишният едноименен комплекс, придобит от бившия военен комендант на Благоевград Методи Калъмбов с една от най-криминалните приватизационни сделки за обектите на някогашния „Балкантурист“.През 2006 г. Калъмбов започва ремонт на старата сграда с разширение. Днес, 11 години по-късно, има още толкова много неща за довършване, отделно е обзавеждането, че едва ли хотелът ще бъде открит скоро. По построеното се вижда, че снимките в интернет на „завършения“ хотел всъщност са картинки от проекта му.
Лъжливите обяви на „Рилец“ са пуснати лично от дъщерята на Калъмбов – Димитрина, която преди 9 г. го купи от майка си заедно с „Ален мак”, „Бор” и „Рила”, плащайки за 4-те хотела невероятната сума от 8640 лв. Младата бизнес дама просто нямала търпение да приключи строителството и още в началото на годината решила да се изфука с бижуто в интернет, без да си дава сметка, че по този начин си прави лоша услуга – ако клиентът разбере, че веднъж вече са го измамили с празни обещания, той едва ли ще се върне втори път, коментират нейни познати.„Рилец“ е само една малка брънка от мощния бизнес, с който се е нагърбила амбициозната г-ца Калъмбова. Освен за него тя се грижи за мениджмънта на хотелите „Ален мак“ и „Бор“, бутилира минерална вода и произвежда еленергия с МВЕЦ „Рилец“ в землището на Рилския манастир. По идея на баща й през 2010 г. тя трябваше да започне крайно належащия ремонт на хотел „Ален мак“, в който Методи Калъмбов планираше дострояване на 4 етажа над бившата дискотека „Джулиани“, модерен бизнес център с офиси, стъклени куполи навсякъде, ВИП етаж с ултрамодерни апартаменти, подземен паркинг и др., но всичките му грандиозни планове останаха на думи и проектът така и не тръгна. Това вероятно сериозно е разочаровало г-ца Калъмбова, която развали сватбата си с красив гръцки богаташ, за да може да се посвети на възкресението на  „Ален мак“ и връщането на някогашната му слава, когато бе перлата на „Балкантурист“ в Благоевград.
ЕТ „Фешън топ моделс-Димитрина Калъмбова” е собственик на ВЕЦ „Рилец“ в местността Студена чешма в землището на Рилски манастир, община Рила. ВЕЦ-ът е построен и пуснат в експлоатация още на 5 ноември 2007 г., но едва 2 години по-късно с Решение № С-02/14.12.2009 г. на закрито заседание ДКЕВР отговаря положително на молбата на Дидка за издаване на сертификат за произход на произвежданата от нея енергия. Като адрес за връзка на заявлението си за сертификация Диди Калъмбова е посочила бул. „Св.св. Кирил и Методий“ №1 в Благоевград. Това е и адресът на хотел „Ален мак“, където живее Димитрина. Водната й централа, макар и в категорията мини ВЕЦ /за такива се смятат всички с мощност до 5 мегавата/, окончателно затвърждава името на Калъмбова като една от най-чаровните и заможни госпожици в Благоевград. Самата инвестиция е доста сериозна - грубо строителството на един ВЕЦ излиза между 1500 и 3000 евро на киловат. Това означава, че в „Рилец“ са налети най-малко 3-4 милиона лева. Поне до момента в България не се е чуло собственик на ВЕЦ да фалира, а и с договорите за изкупуване на енергията, които държавата е задължена да сключва със собствениците им, видимо бизнесът на Димитрина ще просперира. 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря 
Георги Тумпалов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар