сряда, 24 януари 2018 г.

ТОНИ ЗЛАТКОВЕксклузивно и само в БЛИЦ ! Горещи подробности за бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков.

04.09. 2017


Тони Златков е собственик на автокъща „Софавто“, която е основана през 1993 година, намираща се в  жк. „Студентски град“. На практика фирмата е създадена в смутните времена в средата на 90-те години, които са известни в родната история като „мутренски“. В началото на създаването на автокъщата, Тони Златков е партньор с Тихомир, а зад намирането на автомобили стои лице с прякора „Бобъра“. По онова време Тихомир е близък с Миро Лавацата, който пък е близък с хората на Б.Б. По-късно Тихомир продава дяла си в „Софавто“.
Към момента сред баровците, не само от София, е най-престижно и модно да се ползват услугите на автокъща „ММ ауто“, която е свързана с „ММ Груп“, бизнес ръководен от дама на име Мая.
На 5 април 2017 година в медиите гръмва новината, че полицаи и данъчни разследват пране на пари и измами с ДДС в „ММ Груп“, като обект на вниманието е бил хитът сред платежоспособните  - автокъщата „ММ ауто“. Ултра луксозната автокъща се намира точно срещу резиденция Бояна, на Околовръстното в столицата. Говори се, че и застраховането на мантинелите минава също през „ММ Груп“.
И сега забележете!
Само дна дни по-късно – на 7 април т.г. пожар лумва в автокъща „Софавто“, като изгарят четири луксозни автомобила. Странното е, че автокъщата се намира на бул. „Г.М. Димитров“, наоколо винаги бъка от ченгета, но като че ли подпалвачите никак не са се впечатлили от тази „подробност“.

Припомняме, че синът на Златков бе похитен миналата седмица в сряда, когато неизвестни засега бандити са го издебнали на излизане от фамилната къща в село Герман, качили са го в "Шкода" със син полицейски буркан и са потеглили в неизвестна посока. В петък Тони заяви пред медията ни, че все още никой не се е свързал с него за откуп и е много притеснен за детето си. По оперативни данни не е изненада, че похитителите са се насочили към наследника на Златков, защото бизнесменът е доста заможен, а такава престъпна банда атакува хора с големи финансови възможности. 

Както БЛИЦ писа по последни данни от разследването екипът разследващи и прокурори работят по версията, че опитни джамбази, спецове по "Голф", са откраднали сивата "Шкода", с която е похитен 25-годишният Адриан. Причината е, че механизмът й е почти идентичен с този на немската марка автомобили и се използва една и съща машинка за запалването му. Цената й в интернет варира между 200 и 300 евро и на практика е достъпна за абсолютно всеки средностатистически автоджамбазин. Затова и издирването на извършителите на автокражбата било изключително трудно. "Този тип коли са от нисък и среден клас, взимат ги предимно престъпници от провинцията. Особено Шкода се краде вече изключително рядко и то, ако на някой возилото се развали, а после са му нужни части. Прави се поръчка и групи от провинцията идват, взимат и си тръгват", коментираха униформени.


Страхът и шокът, за съжаление, няма да изчезнат цял живот – това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV бизнесменът Тони Златков, чийто син – 25-годишният Адриан, беше отвлечен в края на август и освободен след плащането на откуп.

14.09.2017

Тони Златков разказа, че е събирал парите няколко дни, а след това ги е хвърлил в чанта през мост, както му наредили похитителите. Комуникацията с тях протичала с „възпитани“ есемеси, без заплахи за здравето на жертвата. Златков не пожела да навлиза в детайли, тъй като те са „неправилна и опасна зона, която не би трябвало да коментирам“.Късно вечерта след отвличането той бил поканен от Бойко Борисов в дома му, за да го запознае със случая, стана ясно обаче от интервюто.Златков смята себе си за един от средните хора в държавата и никога не се е движил с охрана. Досега.„Възстановяваме се постепенно след огромния шок. Всичко е добре, тъй като приключи. И Адриан постепенно се възстановява“, каза бащата. Засега семейството не вижда нужда младият мъж да получава специални грижи или да разговаря с психолози, но „бъдещето ще покаже“.Когато се прибра, той „беше много дезориентиран и страшно стресиран. То е естествено – няма човек, който да понесе такова нещо спокойно“, каза баща му.
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря

Артур Акопян .

Няма коментари:

Публикуване на коментар