неделя, 6 септември 2020 г.

АНДОН ДОНЧЕВ




„Булмедикс 2012“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Кабакум – Север 2“ в община Варна за следващите 20 години. Решението е на Министерски съвет, който днес отдаде концесията отново на Воля, този път вместо на майката на Марешки, сега на дясната му ръка - ексдепутатът Андон Дончев.
53-годишният Андон Дончев напусна Народното събрание на 15 юли по "съображения от личен характер". Дотогава той беше пердседател на Комисията по политиките за българите в чужбина и член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.
Процедурата за плажа започна на 3 юни - месец и половин
Според клаузите в концесионния договор той се задължава за целия срок на концесията да предоставя 1 чадър на цена до 2 лева с ДДС и 1 шезлонг на цена до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.
Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС.
Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 373 080 лв. с ДДС.
Наша проверка установи, че според Търговския регистър към 2 септември т.г. „Булмедикс 2012“ ЕООД е еднолична собственост на депутата от Воля – Андон Димов Дончев.
Варненецът за първи път е народен представител в 44-ото Народно събрание. По професия е инженер. Той е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и на Комисията по политиките за българите в чужбина.
С двеста хиляди, които трябва да влязат в бюджета, ГЕРБ си купува подписите на Воля за конституционното недоразумение.
Сутринта Марешки заяви, че няма да подпишат конституцията на ГЕРБ, след три часа получи подарък един плаж и веднага подписа.
Кеш енд кери е ситуацията в т.нар. Народно събрание.


В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Евстати Гюров .

Няма коментари:

Публикуване на коментар