понеделник, 3 април 2023 г.

АЛЕКСАНДЪР ЧАУШЕВ

Александър Чаушев е роден на 24.04.1965 г. През 1984 година завършва английската езикова гимназия в София, а по-късно през 1991 г. приключва своето висше образование в Московски държавен институт по международни отношения. Г-н Чаушев беше избран за член на Съвета на директорите на "Софарма" АД на Общото събрание на акционерите на дружеството, което се проведе на 29 юни, 2011 г. Професионалният опит на г-н Чаушев включва членство в ръководните органи на редица успешни дружества, сред които "Монбат" АД, Агрохолд АД, "Лукойл България" ЕООД и т.н. Своята кариера г-н Чаушев започва в Министерството на търговията като експерт през 1993 година. Владее руски, английски и испански език. Кариерното му израстване изцяло минава през фирмите на Златеви баща и син.

Бизнесменът Александър Чаушев обяви пред „24 часа”, че къщата в Барселона, за която каталунското издание „Ел Периодико” писа, че е купена от Бойко Борисов за манекенката Борислава Йовчева, е негова собственост от дълги години. В момента къщата е празна и никой не живее в нея.

Чаушев разказва, че e закупил имота в Барселона преди няколко години за 3 милиона евро с цел инвестиция. Оттогава отдавал под наем къщата чрез брокерска фирма. „В Испания има гигантски бизнес за преотдаване на имоти под наем. Това е тъй наречената „хестура” – вид услуга, при която фирма отдава под наем, хора чистят, поддържат имота и оставащите пари изплащат на собствениците”, обяснява Чаушев. Борислава Йовчева е живяла в къщата в Барселона като наемателка за няколко месеца, но Чаушев не я познава лично.

"Гледам всички пишат за "Александър Чавцев". Само да кажа, че човеко от къщата в Барселона е Александър Чаушев - десетник в Софарма (независим член на борда на директорите). Преди това с кариера в Лукойл. Не знам дали е руски гражданин, ама български е със сигурност. Казват, че с Борисов много обичали "Ел класико" на живо. Единственото му изказване по темата беше в единственото изобщо излъчено предаване по българска телевизия - на Сашо Диков по Евроком, в което участваха и аз. В него Чаушев обясни, че е купил къщата, защото много му харесва в Барселона, а и може да си го позволи. Обяви и, че там никаква жена не била живеела. Прикриването на пране на пари и корупция е сериозно престъпление. Не ли?", пише журанлистът Мирослав Иванов.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Иво Сеизов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар