понеделник, 11 септември 2023 г.

ГЕОРГИ И АНТОН ТРЪПКОВИ

Георги Тръпков е член на Управителния съвет на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРО), член на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и председател на Сдружение на хотели и ресторанти в Поморие. Родителите и дедите му са местни хора от Поморие. Завършва образованието си преди промените през 1989 година. Работи в сферата на финансите и туризма.

Изгражда своя „Сейнт Джордж хотел“ на едно от хубавите места в града – булевард „Яворов“, който се свързва с най-дългата крайбрежна алея по Южното Черноморие и открива прекрасна морска гледка. Съсобственик с Георги на хотела е синът му Антон .

Синовете на Георги Тръпков Атанас и Антон също са родени в Поморие . Антон след 7-ми клас започва да учи в бургаска езикова гимназия с английски и немски. Заминава за Холандия. Там преминава първият етап от образованието му. Следва в Хага „Хотелиерство и ресторантьорство“. Учи и икономика в София, паралелно с работата, която е започнал. Следва „Международни икономически отношения“ в УНСС“.

2011-2012 година се оказват решаващи в професионалния избор на по-малкия син на фамилия Тръпкови. Осъзнава, че работата в Поморие започва да става все повече и по-голяма. Прави своя избор. Да помага и да се отдаде на семейния бизнес. Не вижда перспектива в корпоративното развитие, поне не и в София. А опит вече е натрупал, извън семейните дейности. Докато е в София, работи на високи позиции в „Метро Кеш енд Кери“ и в големи хотелски вериги.

Двамата бизнесмени се увличат от футбол, тенис, каране на ски, филмово изкуство. Сериозно запалени са и по зимните спортове, при това цялата фамилия. Сред предпочитаните българските курорти са Банско, Боровец и Пампорово. Извън пределите на държавата посещават Италия.

В началото на 90-те години Георги Тръпков започва бизнеса си , като внася сол и скумрия . И реализира такива печалби , че започва да строи хотели и да развива туризъм . Тази приказка от 1001 нощ много наподобява една друга – тази на братя Домусчиеви , които започнали бизнеса си продавайки чорапогащници на „Илиенци“ в София и слечелили толкова пари ,че започнали да купуват пристанища в България , да строят заводи в САЩ и си купуват футболен отбор .

Разбира се подробностите , около това , как Паралелната държава е финансирала и продуцирала „своите чеда“ , все още , като ,че ли остават забулени в мъгла . Но лансирането на наивни сюжети за просперитета на българсата олигархия е цинично и обидно за милионите нормални и честни хора в тази държава . Това няма как да бъде прието равнодушно .

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другарката Росица Любенова Кирова .

Няма коментари:

Публикуване на коментар