неделя, 10 януари 2016 г.

ХРИСТО СИРАКОВ


 

Как Христо Сираков уби в катастрофа сина на Въло Радев?

                    
Христо Сираков е известен със страстта си към жените и луксозния живот.
Преди повече от 30 години бъдещият благодетел на манекенките в България движи в една тайфа с приятеля си Ради Вълов – единствен син на режисьора Въло Радев, и писателката Милена Фучеджиева, която е гадже на последния.
„Тримата заедно с актрисата Ваня Цветкова и състудента й от НАТФИЗ Огнян Купенов катастрофираха много тежко. Ладата, в която пътуваха, се разби в крайпътен стълб близо до Ябланица.
Автомобилът беше управляван от Христо, който си беше запален по високите скорости. За съжаление Ради умря, а останалите са в много тежко състояние, но се разминаха със смъртта. След случилото стана ясно, че Милена е бременна“, разказват стари познати на замесените в историята, цитира „Всеки ден“.
Тогава Христо Сираков-старши се намесва светкавично и организира транспортирането на младежите с хеликоптер до София. Той има солидно влияние в държавата като търговски директор на авиокомпания „Балкан“ и представител на „Ер Франс“ за България. Усилията му дават частичен резултат, но не успяват да избегнат голямата трагедия.
„За съжаление Ради не издържа, а аз бях 17 дни в кома в реанимацията на „Пирогов“. Лежах година и половина в Централния софийски затвор заради причинената катастрофа. Беше в едно време, когато нямаше зимни гуми, нито скъпи коли. Автомобилът се завъртя и след това не помня нищо. Всеки има право да ме нарича, както иска. За нищо на света не бих бягал от отговорност.
Ради беше мой много близък приятел и до днес не мога да си простя случилото се. Най-големият страх в живота ми е, че мога да отнема отново живот поради небрежност. За себе си все още не се плаша, когато съм зад волана“, откровено споделя плейбой №1 у нас.
Фучеджиева, от своя страна, вече не желае да говори по темата, след като разказва историята не веднъж.
„Изглежда с Христо са се разбрали. Тя не е от жените, който лесно се кротват, освен ако не са получили своето. Истината е, че след загубата на Ради тя дори не възнамеряваше да задържи детето му. Все пак беше само на 19 и не искаше да отглежда наследник без баща.
Тогава Въло Радев успя да убеди нея и баща й да задържи и износи внучката му, защото след загубата на единствения си син щеше да остане без наследник. Милена се съгласи, а няколко години след раждането на момиченцето се вдигна и замина първо за Париж, а после и за Лос Анжелис“, разкриват някогашни приятелки на писателката.
През това време Сираков започва да се превръща в успешен бизнесмен, да трупа състояние и да пленява орди от красиви жени, които сменя често и не се уморява да ловува и до днес.
Роден на 28 юни 1956 г. в София.

Христо Сираков е български бизнесмен. Доказаният плейбой № 1 на родината. Известен като Ицо стоте манекенки.
Завършил Френската гимназия в София и лицей в Париж.Майка му се казва Здравка и е зъболекар, а баща му Христо е работил във френска авиокомпания. В ерата на социализма е работил в "Интерпред". Внасял машини от Япония, търгувал с Италия. Първата му печалба от сделка е 5000 германски марки.
В миналото е бил представител на "Алфа Ромео", както и на оръжията "Берета" за България и Балканите. В момента плейбоят върти много и различни по вид дейности. Той притежава най-големия завод за кожи в България. Изнася цялата му продукция за Италия. Занимава се и с текстил - произвежда платове. Неотдавна започна производството на луксозна яхта с италиански дизайн и конструкция. Освен това внася мебели, обзавежда хотели и частни апартаменти. Внася и вина от Италия.
Известен с прякора "Ицо Стоте манекенки". Най-коментираната му връзка е с Ирен Онтева, от която има син.
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Огнян Донев .

Няма коментари:

Публикуване на коментар