четвъртък, 3 ноември 2016 г.

ХРИСТО КОМСИЙСКИ


Името на Христо Комсийски е свързвано с различни фирми , между които ЕТ „Христо Комсийски“с предмет на дейност , търговия с козметика и парфюмерия,  АКСЕЛ ЕООД и др.

Христо Комсийски е един от двамата собственици на водещата в страната компания в областта на пътното строителство – „Пътстрой”. ПЪТСТРОЙ е дружество с ограничена отговорност  основано след приватизацията на Асфалтовата база на Инжстрой и създадено oт двама управители – инж.Христо Борисов Комсийски  и Йордан Василев Бончев с предмет на дейност в областта на всички видове строителна дейности. Компанията е създадена през 1997 г.

През последните десет години гигантът „Пътстрой“ е участвал в изграждането на стотици хиляди километри пътна настилка в страната ни. Компанията, чийто собственик е Христо Комсийски, към този момент е обект на разследване заради съмнения за финсови злоупотреби. Според тях дружеството е участвало в източването на милиони от държавни и евро фондове. Твърди, че измамите са били организирани от Методи Бачев.

Запознати коментират, че богатството на Христо Комсийски възлиза на 100 милиона лева, пише Хот арена, позовавайки се на „Уикенд“.

Христо Комсийски и бившата му съпруга - д-р Светла Комсийска , която  е специалист по детски болести в Пазарджик, са разведени. Но въпреки това са в прекрасни отношения. Светла Комсийска е шефка на пловдивското ХЕИ и е една от най - влиятелните дами в райони. Роднини на милионерската фамилия са собствениците на най-големите фармацевтични компании у нас.

Дъщеря им е юрист в престижна банка в световен мащаб .

Синът им Борислав Комсийски влезе във Вип Брадър със сериозна визитка, но тя се оказва просто мираж! През 2008 г. основава фирма, която се занимава с внос и дистрибуция на солариуми и соларна козметика. За няколко години тя се превръща в лидер на пазара и запазва до момента тези си позиции. Днес той е и официален представител на редица световни брандове в тези сфери. Милионерът регистрира също като собственик или съдружник няколко фирми, чиито предмети на дейност са основно търговия със стоки, строителство и сделки с интелектуална и недвижима собственост, туристически и рекламни услуги.

Фирмите му са доста печеливши. Последният му проект е от преди три години - онлайн магазин за спортни стоки, който за отрицателно време става най-добрият в България според Google.

Всъщност Боби просто работи за майка си, пише в. „Уикенд“. Именно тя била собственикът на фирмата, която той представя за своя. Дамата продавала фитнес уреди и различни спортни стоки, от което до момента била натрупала цяло състояние.  Бизнесът, с който се хвали, се ръководи от майка му. Той започнал да й помага една преди няколко години. Но реално не взима никакви решения. Освен че кара "Порше Панамера", Борислав живее нашироко и обича екзотичните екскурзии. Той обитава мезонет с площ над 200 квадрата в топквартала "Манастирски ливади".





В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Николай Михайлов .

Няма коментари:

Публикуване на коментар