сряда, 21 февруари 2018 г.

НИКОЛАЙ НЕДКОВ



П

ребиха зверски шефа на Златни пясъци


 09.11.2002    
Трима неизвестни нападнаха и пребиха жестоко изпълнителния  директор на "Златни пясъци" АД Николай Недков в четвъртък вечерта, съобщиха от  полицията.

 Туристическият бос е в болница със счупени ляв крак, дясна ръка и ребра . Няма опасност за живота му, твърдят лекари от отделението по  гръдна хирургия в МБАЛ "Св. Анна". Вчера отделението се охраняваше от полиция.  Рано сутринта там пристигна шефът на РДВР-Варна генерал Веселин Петров. Николай  Недков е добре, каза след това той. Недков сподели, че не са му отправяни  заплахи и че не успял да разпознае нападателите си.
Инцидентът станал около 18,30 ч в четвъртък, когато Недков се  прибирал от работа със служебното "Ауди". На път за дома си във варненското село  Приселци пътят на автомобила е пресечен от друг автомобил марка "Форд екскорт",  с варненска регистрация, уточниха от РДВР.

 Оттам добавиха също, че фордът е бил откраднат и обявен за  издирване ден преди нападението над туристическия бос. Шофьорът на Недков слязъл от колата, за да се разбере с другия  водач. Насреща си обаче
 видял насочен пистолет.
 Във форда имало трима души. Единият от тях бързо поставил  белезници на ръцете на шофьора и го натъпкал в багажника. След това нападателите  влезли в аудито и подкарали колата по обратния път. Похитителите спрели в  гориста местност на 3 км от Приселци. Изкарали Недков от автомобила и започнали  да го налагат. Сигнал за инцидента е подаден в Четвърто РПУ около 19 ч.  Обадилият се гражданин разказал, че видял как неизвестни лица натъпкали човек в  багажника на кола. Веднага за мястото на инцидента потеглил дежурният екип на  полицията. Близо до ресторант "Харамията" те видели двамата мъже в безпомощно  състояние. Пострадалите веднага са откарани в болница. Още същата вечер започнал  оглед на мястото на инцидента. На местопроизшествието полицаите открили напълно  опожарено служебното "Ауди" на Недков.
 Според информацията шофьорът бил заредил гориво същия ден.  Резервоарът бил пълен догоре. Засега няма задържани за побоя над Недков,  уточниха униформени. Полицията работи по всички възможни версии. Ясно е, че нападението не е било с цел грабеж , тъй като на мястото на инцидента полицаите открили захвърлено  сакото на Николай Недков. От джобовете му не липсвало нищо. Според колегите на  Недков най-вероятна причина за побоя са икономически интереси.
  Вчера ръководството на курорта излезе с обръщение до Народното  събрание, Министерския съвет и МВР. От текста, който беше изпратен и да медиите,  става ясно, че случилото се не е "просто за побой, а за опит за убийство" на  шефа им.
 Николай Недков е изпълнителен директор на Златни пясъци още от  преди приватизацията на курорта. Миналото лято той поведе сериозна борба с  частните хотелиери, заради въведения от него платен пропускателен режим в  курорта. Спорът се пренесе в районна прокуратура. В крайна сметка казусът бе  решен с постановление на Върховна касационна прокуратура, според което КПП-та  трябваше да бъдат премахнати.
 Вече две години всеки сезон се разгаря словесна битка между  него и собствениците на лодки за морски разходки. През лятото на 2001 г. се  стигна дотам, че част от яхтсмените не бяха допуснати до пристанището. То бе  преградено с метални врати и пазено от охранители. "Недков ни рекетира",  твърдяха собствениците на лодки.
 Туристическият бос живее в разкошна къща в с. Приселци близо до  Варна. Според публикации в медиите домът прилича по-скоро на палат. Недков има  две дъщери и син на 1,5 година - Михаил, който вчера беше  именник.
 Извършителите на побоя над изпълнителния директор на “Златни пясъци” АД Николай Недков, по първоначални данни, не са от Варна. Това съобщи ген. Веселин Петров, директор на РДВР Варна, цитиран от Днес+

Според него информацията, че нападателите са говорели на руски е подвеждаща. Недков бе нападнат и пребит на 7 ноември край Приселци. Полицията работи по всички версии. Проверяваме и информацията за намеса на Славчо Христов в инцидента, но тази версия не е сериозна, допълни генералът. Той уточни, че в момента се проверяват над 100 собственици в курорта “Златни пясъци”.Днес полицаите ще приберат опожарената служебна кола на Николай Недков, а вчера изпълнителния директор на “Златин пясъци” АД бе изписан от болницата.

Николай Недков подаде оставка като изпълнителен директор на „Златни пясъци“ АД

Няма коментари:

Публикуване на коментар