сряда, 28 февруари 2018 г.

ДАНКО МОМЧИЛОВ



Работещи в завод "Терем - Флотски арсенал" блокираха пътя за Белослав в знак на протест.


10.01.2018

Работниците от завод "Терем - Флотски арсенал" - Варна блокираха пътя за Белослав в знак на протест срещу политиката, водена от новия управител на дружеството. 
Хората затвориха пътя, като излязоха с плакати, че искат хляб и сигурност за семействата си. Според тях дружеството се води умишлено към фалит и те не виждат защо новоназначеният втори управител въобще е бил необходим.
Данко Момчилов, който е втори управител, каза, че от години е в кораборемонта, работил е почти изцяло в чужбина и ще сключи нови договори. Хората обаче казаха, че са доволни от сегашния директор на дружеството Георги Стойков, който в момента е в болнични, вземат си заплатите и имат необходимите договори, за да са спокойни. 
Страхуваме се за работата си, казаха протестиращите. Всички представители на медиите останаха зад оградата на дружеството по изричното разпореждане на директора. 

СКАНДАЛНО МО И ВОЕННА ПОЛИЦИЯ УКРИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ШЕФА НА „ТЕРЕМ – ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ“! „ПАТРИОТЪТ“ ШЕФ НА „ТЕРЕМ“ УМИШЛЕНО СКРИТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!

26.01.2018

На 15 януари 2018 година край село Цар Калоян, област Разград, със служебния автомобил на „Терем – Флотски Арсенал“ – Варна „Волво“ зверски катастрофира новият шеф на „Терем – Флотски Арсенал“ Данко Момчилов, разкри АФЕРА.
„Волвото“ е служебно, закупено от „Терем“ в столицата, принадлежало преди това на Министерството на отбраната. Цената на която е закупено е 27 000 лева.
„Волвото“ е шофирано от новият управител на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна Данко Момчилов, назначен на този пост, като кадър на „патриотите“ и на Валери Симеонов.
На мястото на катстрофата идва КАТ, както и Военна полиция, тъй като автомобила и водачът са причастни към „Терем – Флотски арсенал“, които пък са с принципал „Терем“ и Министерството на отбраната.
Шефът на „Терем Флотски арсенал“ Данко Момчилов е пътувал сам в служебния автомобил.
Абсолютно против всички правила дежурният на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна не е бил уведомен за инцидента, което задължително е трябвало да бъде сторено от самия шеф – Данко Момчилов. В министерството на отбраната разбират от Военна полиция за инцидента.
Военна полиция обаче недопустимо и по никакъв начин не сезира и не уведомява прокуратурата, която и нататък остава в неведение за случая и по никакъв начин не е сезирана и от Министерството на отбраната, което вече е уведомено от Военна полиция.
Така закононарушенията, извършени от „патриота“ Данко Момчилов, умишлено са покривани и досъдебно производство по случая няма образувано.
Скандалът продължава по безобразен начин и заради това, че служебното Волво, което е смляно при катастрофата, в момента е скрито в … частен двор! Вместо да бъде обект на експертиза или в оторизиран сервиз.
Престъпните закононарушения, които извършва шефът на „Терем – Флотски арсенал“ -. Варна Данко Момчилов, са:
1. Според разпоредба на Министерството на отбраната без командировъчно Данко Момчилов не може със служебния автомобил да напуска Варна. Командировъчен лист обаче издаден няма.
2. Няма издаден и пътен лист!
3. Служебното Волво, помляно след катастрофата, не е вкарано в оторизиран сервиз, а е покрито в частен двор. Колата се укрива в двор на частен автосервиз в Белослав, собственост на човек от охраната на КРЗ „Терем – Флотски арсенал“  Я.Я.
4. Шефът на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна Данко Момчилов по никакъв начин не е уведомил както дежурния в „Терем“, така и принципала си Министерството на отбраната.
За умишлено покриване на скандала, както и за властовия чадър, с който покриват зулумите на шефа на „Терем“ – Варна, личи  от знаковия факт, че първоначалното отразяване на катастрофата в сводка на КАТ, по-късно изчезва от там!
АФЕРА алармира прокуратурата моментално да образува проверка по случая, като бъде потърсена наказателна отговорност на шефа на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна за извършените закононарушения, както и за търсене на отговорност за нанасяне на държавни щети.
АФЕРА настоява премиерът Бойко Борисов незабавно да уволни шефът на „Терем – Флотски арсенал“ Данко Момчилов, както и да потърси отговорност от принципала му, който умишлено е покрил случая от прокуратурата. В случая – принципала е министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
Още повече, че на всичкото отгоре се гласи и братовчед на шефа на „Терем Флотски Арсенал“ – Варна да бъде вкаран там като директор администрация.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря  
Емилиян Гебрев .

Няма коментари:

Публикуване на коментар