петък, 4 юни 2021 г.

ЕМИЛ РОБЕРТОВ ВАСИЛЕВ

115 милиона лева от ББР без обезпечения?

Засега връзката между “Ултрастрой” и кредитополучателя на ББР “Интернешънъл Инвестмънтс” не е ясна. Освен в пеевските издания,”Интернешънъл Инвестмънтс” се спряга за собственик на “Мираджио” и в публикация на в. Капитал, която се позовава на свои източници. Вероятно отговор може да бъде открит в кредитното досие на “Интернешънъл Инвестмънтс”, което според служебния министър на икономиката Кирил Петков ще бъде проучено, заедно с досиетата на още 7 фирми, на които банката за развитие на малкия и среден бизнес е отпуснала почти 1 млрд. лева кредити.

Повод за внимателна инспекция е и фактът, че по този кредит не са вписани никакви обезпечения върху дяловете на фирмата “Интернешънъл Инвестмънтс” в Търговския регистър, както установи проверка на финансовия журналист Мирослав Иванов. “Интернешънъл Инвестмънтс” ЕАД е с капитал 1 млн. лв. и е учредена през януари 2019.

Едноличен собственик на капитала на “Интернешънъл Инвестмънтс” се води “Ийст Уест Пропъртийс” АД, а неин мажоритарен акционер е Емил Робертов Василев. Той е свързан със Санко Пешев в няколко фирми. “Ийст Уест Пропъртийс” се е преобразувала от ЕООД в АД през 2020 г. като дружеството е записало капитал от 500 000 лв.

За “Ийст Уест Пропъртийс” се знае, че управлява франчайз за България на агенцията за недвижими имоти RE/MAX, която се води най-голямата франчайзингова агенция за недвижими имоти в света. БРРД опита да се свърже с Емил Василев през неговия публичен профил в социалната мрежа Facebook, но той не отговори на запитванията ни.

Проверка на Бюрото в Имотния регистър установи, че и там няма особени залози за имоти на “Интернешънъл Инвестмънтс” или “Ийст Уест Пропъртис”. Няма и как да има, тъй като въпреки гръмите си имена, двете фирми не притежават никакви имоти в България. Персонални имоти на Емил Василев или Санко Пешев също няма заложени като обезпечение на този кредит.

ЕМИЛ РОБЕРТОВ ВАСИЛЕВ - свързани фирми

ПРО ИНВЕСТ МЕНИДЖМЪНТ ООД ЕМИЛ РОБЕРТОВ ВАСИЛЕВ - Съдружник ЕМИЛ РОБЕРТОВ ВАСИЛЕВ - Управител

Ю Би Ар ЕООД Емил Робертов Василев - Управител

АУТО СМАРТ ООД Емил Робертов Василев - Съдружник Емил Робертов Василев - Управител

ИНИШОУЕН ИНВЕСТМЪНТС ООД ЕМИЛ РОБЕРТОВ ВАСИЛЕВ - Съдружник

Ийст Уест Пропъртийс ЕООД Емил Робертов Василев - Едноличен собственик на капитала Емил Робертов Василев - Управител

ТЪРНОВО ЕКО ООД Емил Робертов Василев - Съдружник

СМАРТДЖЕТ АД Емил Робертов Василев - Съвет на директорите <p>В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Радосвет Крумов Радев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар