петък, 3 декември 2021 г.

МИЛЕН ДАМЯНОВ

Милен Дамянов е от Горна Оряховица, но от години живее в София. Официално се занимава с внос и износ, както и с биопродукти като трюфели например. Освен с търговия и биопродукти Милен Дамянов стопанисва и дивечовъден участък. Съдружник е с едри бизнесмени. Притежава доста фирми. Сред съдружниците му е дори и известният адвокат Менко Менков. От регистъра:

"ДДЛС- БИОСИМ" ООД ЕИК 204382026, състояние към дата: 5.11.2021г.

Управител: МИЛЕН ДАМЯНОВ ДАМЯНОВ (свързан с 6 фирми)

Управител: СТЕФАН МИЛКОВ ДАСКАЛОВ (свързан с 10 фирми)

Съдружник: МИЛЕН ДАМЯНОВ ДАМЯНОВ 100.00 лв - 2.00% дял (свързан с 6 фирми) Съдружник: СТОЯН ТОДОРОВ СТОЯНОВ 2,400.00 лв - 48.00% дял (свързан с 2 фирми) Съдружник: МЕНКО ПЕТРОВ МЕНКОВ 1,250.00 лв - 25.00% дял (свързан с 11 фирми)"

Съдружник: СТЕФАН МИЛКОВ ДАСКАЛОВ 1,250.00 лв - 25.00% дял (свързан с 10 фирми)

Дребна подробност е, че огромна част от фирмите са фалирали. Самия Дамянов до толкова е закъсал, че не смогва да си плати дори актовете към КАТ. Съседи в кооперацията, където живеят родителите му, разказват, че постоянно го издирват банки, колекторски фирми и служители на държавни институции, с призовки да си плати задълженията. Твърди се, че проблемите на Дамянов с парите стават причина той да бъде вербуван от организаторите на наркоканал. Идеята е да се използва като получател негова фирма, която има солидна бизнес история и така шанса да предизвика подозрения е по-малък. Така дори дрогата да бъде заловена, босовете остават в сянка, а Дамянов обира пешкира.

През ноември 2021 г. митничари на софийското летище откриха внушителните 450 литра течен амфетамин, скрит в бутилки, обозначени като екстракт от ванилия. До залавянето на дрогата за над 11 млн. лева се стига абсолютно случайно, обявиха прокурори. Служители на аеропорта се усъмняват в пристигнала от Мексико пратка, в която по документи има 450 бутилки и я селектират за щателна проверка. При извършените тестове се оказва, че бутилките са пълни с течен амфетамин. Получателят на амфетамина, заловен на летище „София” – Милен Дамянов, е само лице на мощен канал, свързан с бивши ченгета . Веднага след като тестовете доказват, че става дума за амфетамин, е арестуван и собственика на фирмата получател на пратката Милен Дамянов. Претърсени са домът и офисите на бизнесмена, иззети са документи, мобилни телефони и други вещи.

Твърди се, че през последните месеци Милен Дамянов живее във великотърновско село. Там често го посещава роднина на рокерски шеф, за който ченгета твърдят, че контролира наркоразпространението в областа. Сред честите му гости е и бившият зам.-шеф на полицията в Разград Тодор Димов, разкриват източници на „Уикенд”. Двамата дълго време стопанисват ловния участък в резерват „Бяла Крава”, но пътищата им се разделят преди около две години. Дори и след разпадането на общият им бизнес Димов и Дамянов продължават да контактуват. Това кара криминалистите да проверяват дали бившият им колега не е преминал от „другата” страна.

Милен Дамянов е в ареста с непрекъсната мярка “задържане под стража”. Издирват се негови съучастници за наркотрафика. Той може да получи от 10 до 15 година пандиз по обвиняването, което му е повдигнато от прокуратурата.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другарите Пламен и Йордан Стоянови, по-известни като Дамбовците .

Няма коментари:

Публикуване на коментар