сряда, 15 юни 2022 г.

ЛЪЧЕЗАР ЗАХАРИЕВ

Лъчезар Захариев е милионер, един от най-прочутите собственици на заведения. Допреди две години държеше хитовия „Баш Бар“ на къмпинг „Градина”, но заради проблем с концесионерите миналото лято хлопна кепенци. Негов съдружник е зетят на Стефан Софиянски – Лъчезар Йорданов, който е женен за голямата дъщеря на бившия столичен кмет Елена. Йорданов и Елена се венчаха преди 6 години на плажа, кумуваха им Ива Софиянска и Антон Божков (син на скандалния бизнесмен Васил Божков – Черепа). Новината, че „Баш бара“ на къмпинг „Градина“ – едно от легендарните нощни заведения по Южното Черноморие отива в историята, след като през последните 15 години се превърна в любимо място за купонджиите потвърди и управителят Лъчезар Йорданов. „Нямаме проблем, но напускаме“, лаконичен бе той. Съдружникът му Лъчезар Захариев не бе открит за коментар, но впоследствие във фейсбук страницата на „Баш бара“ се появи странно съобщение, което известява спирането на работата на заведението. „Момчетата си отиват! Помнете ни с добро!“, пишат собствениците и без да посочват имена допълват, че са след като са удържали на множество атаки, са загубили последната си и най-важна битка.

Източници на Флагман.бг разкриха, че всъщност битката на собствениците на „Баш бара“ е и била с концесионера на тази част от плаж „Градина“. Голямата ивица, която според мнозина е най-добрата по Южното Черноморие, е разделена на три зони. Тази се стопанисва от фирма, контролирана от добре познатия Петьо Ченков-Бургаския, а управител е Никола Гецов.

Според неофициална информация двете страни са имали драстични разминавания относно наема на заведението, което е довело до прекратяване на взаимоотношенията.

В момента Лъчезар Захариев стопанисва други 4 заведения, сред които е и ресторанта на някогашната резиденция на Бай Тошо в Приморско – „Перла”. Захариев е и председател на Българската асоциация на заведенията и като такъв непрекъснато гостува в различни тв предавания. Заедно с неизтребимия Ричард Алибегов, той е един от основните агитатори за намаляването на данъчната ставка на заведенията от 20% на 9% - не че това свали цените в кръчмите...

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Петър Михайлов .

Няма коментари:

Публикуване на коментар