неделя, 19 юни 2022 г.

ДОНЧО ПЕТРОВ

Фермер , арендтор на земи в Средногорието , лапнал милиони от Държавен фонд „Земеделие” по времето на ГЕРБ, уби човек насред улицата! Двамата братя Дончо и Красимир Петрови, били най-големите арендатори на земя в района. Безпардонни, властни, безнаказани, нагли. Жестокото убийство е извършено в софийското село Антон в неделя. Около 22,30 ч. е получен сигнал на тел. 112, че на улица в селото е открит мъж в безпомощно състояние, потвърдиха от Областната дирекция на МВР-София.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но медиците само констатират смъртта на мъжа. При извършения оглед по тялото са открити следи от насилие и е образувано досъдебно производство за убийство.

Малко по-късно криминалистите са задържали заподозрян. Оказа се, че арестуваният е крупният фермер Дончо Петров. Той е известен като най-големият арендатор на земи в Средногорието, получаващ милиони левове за стопанисването на пасища. Приходите на фирмата на Дончо Петров "МД Тренд" ЕООД за миналата година са 142 000 лв. Другата му фирма не е подавала финансов отчет, както изисква законът, от 2009 година. Това са явните доходи, скритите не е ясно какви са.

Убитият Иван Д. е от Копривщица. Той е бил пастир на коне и най-вероятно е работел за Петров. Причините за извършеното престъпление са в процес за изясняване.

Двама братя арендатори, които тормозят от години селото, са прикривани от полицията и кмета. Това настояват местните хора. Трупаното напрежение избухна след убийството на млад овчар, поради което Дончо Петров и Красимир Петров са арестувани. Братята отдавна безчинствали в района. Заплашвали по-дребните земеделци, размахвали ножове пред родители с малки деца, изблъсквали коли от пътя, всявали страх. И не е като хората да са си мълчали - мнозина подавали сигнали и в полицията, и в прокуратурата, но всичко на финала се оказвало смачкано. Братята поддържали приятелски отношения с бивши полицейски началници, с важни хора от правораздавателните органи, чувствали се недосегаеми.

От МВР съобщиха, че проверяват сигнали за "чадър" над двамата братя от страна на държавни институции.

От направените справки става ясно, че Красимир Петров е с четири криминалистически регистрации за различни по вид престъпления: противозаконно отнемане на МПС, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици. Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда. Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 г. са общо седем. Две от преписките са образувани във връзка с грубо и арогантно отношение спрямо полицейски служители.

По време на проверка той крещял и обиждал, отказвал съдействие, безцеремонно твърдял "Нищо не можете да ми направите". Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена своевременно в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Николай Георгиев - Ники Цайса .

Няма коментари:

Публикуване на коментар