вторник, 13 септември 2022 г.

ЖОРЖ БАШУР

Сериозни щети търпи бизнесът на Жорж Башур. Бизнесменът от сирийски произход се е принудил да се раздели с част от движимото си имущество, за да си спести огромни фирмени разходи.

Голяма част от бизнеса на Башур е съсредоточена в строителния сектор и търговията с недвижими имоти. Браншът, също като лекия жанр, пострада заради коронавируса. В момента хората кътат парите си и не харчат за жилища, а много офиси останаха празни, след като фирмите преустроиха дейността си на home office.

Преди години фолк – певицата Емилия изненадващо се раздели с Коко Динев и заживя с Жорж Башур, който развива мащабен бизнес с покупко-продажба на имоти. Още в края на лятото мъжът на Емилия взел управленско решение да разпродаде голяма част от луксозните автомобили, които обслужват част от компаниите му. Преди пандемията служебните лимузини, които в по-добрите времена често са обслужвали и семейството на Башур, са наброявали почти дузина, а в момента са останали само три.

Строежът на жилищна сграда в парка на Благоевград на фирмата на фолкпевицата Емилия е спрян, пише Телеграф. На последната сесия на Общинския съвет в града е гласуван мораториум за всички зелени площи в и около Благоевград, така че засега няма да може да започнат строителните работи по проекта. 37-годишната певица Емилия Башур е собственик на строителната компания "Ийст Хънтинг Груп". Нейната свекърва, която й е адашка- 68-годишната Емилия Башур, също е притежателка на фирма „Ламкор-2”, в която е съдружник със съпруга си Фади Башур и управляват фабрика за производство и търговия с букова дървесина в село Мурсалево.

Именно свекърът на блондинката движи проекта, който се пада в зелените площи в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Той от години собственик на терена, който никога не е било лозе, но отдавна е влязъл в регулация. Място се намира в края на Благоевград на изток от изхода за София. Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходка на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение, защото всички документи са изрядни. За имота си Фади Башур има дори одобрен ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи жилищна кооперация.

Жорж Башур, придобил известност у нас покрай сватбата си с певицата Емилия, е бил разпитван в Специализиранете прокуратура в качеството си на свидетел по грандиозна афера с източени 57 млн. евро, реализирана в страната от ливанеца с български паспорт Рамез Шараф – пише „Уикенд“, като се позовава на високопоставен източник в МВР. При акцията са арестувани 7 души, сред които и четирима роми, ползвани като „бушони“. Опасната кибербанда е действала от България от поне 2 години, като за това време е съумяла да източи 15 милиона долара от 40 международни компании в Италия, Испания, Великобритания и Америка. Засега не е известно дали Жорж Башур, съпруг на фолкдивата Емилия, е бил съпричастен към схумата на Рамез Шараф. Според източник на изданието, близък до разследването, Башур е бил разпитван заради дългогодишното си приятелство и бизнес партньорство с Шараф, както и за скорошна покупка на мезонет в баровска новопостроена сграда на бул. „България“. Съмненията на криминалистите били, че част от средствата за покупката на апартамента се дошли от фирма, регистрирана на името на ром, участвал в киберсхемата на Рамез Шараф.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другарите Станислав Петков и Петър Папурков .

Няма коментари:

Публикуване на коментар