петък, 6 май 2016 г.

СТЕФАН ШАРЛОПОВ


 
Роден : на 14.10.1962 г. Бургас
Семейно положение : Женен с пет деца
Предполагаемо състояние : 88 000 000 лв
Участия във фирми : Роял Къмпани Груп ЕАД, Роял Сторидж, "ЕС ЕНД ЕМ ИНВЕСТ" ООД, "РОЯЛ ХОЛИДЕЙ АПРИЛЦИ" АД, "КОЛОР БГ" ООД, "РОЯЛ АСЕТС МЕНИДЖМЪНТ" ЕАД, "ШАРЛОПОВ" ЕООД, "ШАРЛОПОВ ХОТЕЛС" ЕАД , "ЕВРОАГРОКОНСУЛТ 2005" ЕООД, "КОЛОР БГ" ООД , „Кристал Парадайз” ООД ,  „Е енд ЕС Уотчис енд Джуълри” ООД , собственик на Ваканционно селище „Созополис” – възстановка на архитектурата, стила и духа на стария град Созопол , Инвеститор в жилищна сграда клас „А” – Парк Резиденс, разположена на бул. „Витоша”.
 
Преди да започне да печели пари, Стефан Шарлопов бил журналист като баща си. Преди промените напуснали Бургас в посока София. „От него наследих дар словото. Работих в 3 вестника – „Девети септември”, „Вечерни новини” и „Кооперативно село”.
 
Стефан Шарлопов започва бизнесът си с търговия. През 1995г. създава Роял Фуудс от където получава прозвището си  "Краля на кроасаните". За известно време е собственик и на Девин и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води и я продава на Австрийски инвеститор. Шарлопов открива и верига хотели насочени към Спа Туризма и се превръща в един от най-успешните хотелиери в страната. Стефан Шарлопов създава първата частна хотелска верига в България.
 

Компанията „Шарлопов хотелс” АД е основана през 1999г. и предлага на своите партньори и клиенти възможност за организиране на културни и исторически турове в цялата страна, комбинация от ски туризъм, здравен и СПА туризъм, конферентен, еко и селски туризъм. Най-голямото предимство на компанията е гарантирано високо качество и стандарт на туристическите услуги, предлагани от всички хотели на веригата на конкурентни цени. Шарлопов Хотелс включва: Пирин Парк Хотел - 5* в гр.Сандански, Гранд Хотел Мургавец – 4* в к.к. Пампорово, СПА Хотел Девин – 4* в гр.Девин, Гранд Хотел Янтра – 4* в гр.Велико Търново, Еко къщите в с.Боженци и Хотел Палменвалд Шварцвалдхоф – 4S* в гр.Фройденщат, провинция Баден-Вюртемберг, Германия.
Стефан Шарлопов е Председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, Член на борда на директорите на КРИБ, Зам. Председател на Съюза на българската туристическа индустрия и Председател на Гражданско сдружение „Майка България”.
 

Стефан Шарлопов, чието отвличане, както съобщи “Струма”, бе предотвратено благодарение бързата намеса на полицията, завършва магистратура по специалността “Туризъм” в Югозападния университет “Неофит Рилски”, разказаха негови преподаватели. Успоредно с развитието на бизнеса му, един от най-богатите българи, вече на години, се е записал в ЮЗУ и завършва втора специалност след българската филология, по която е първата му диплома от Великотърновския университет. Идеята на Шарлопов е да натрупа теоретическа подготовка, за да доразвие още по-успешно и проспериращите си хотели. При записването за магистратурата хотелиерът бил леко притеснен от задаващата се световна икономическа криза и това била другата причина за решението му да позубри няколко семестъра, довериха негови приятели.
Според преподаватели от катедра “Туризъм” на Стопанския факултет, където 47-годишният Шарлопов е студентът в най-напреднала възраст, до момента не е ползвал никакви връзки и редовно се явява на всички изпити, макар и поради ангажименти това да не става непременно в редовното сесийно време.
Връзката на Стефан Шарлопов с най-големия вуз в Югозапада е и друга - отскоро той е член на настоятелството на университета и оттогава непрекъснато “вербува” най-добрите абсолвенти с оферти за работа в хотелите си - освен в Сандански, Шарлопов има и в Девин, Велико Търново, Копривщица и Германия. След завършването на випуск 2009 бизнесменът обстойно разпитал преподавателите от катедрата и въз основа на техните препоръки избрал няколко от завършилите образованието си момичета за работа в германския си хотел. Заради 4-те езика, които задължително изучават в специалностите на катедрата, благоевградските студенти са едни от най-добре котируемите млади специалисти по целия свят, разяснявал хотелиерът.
 
Съпругата на бизнесмена Бояна пък е представител на “Шопар” за България. Преди година за откриването на първия й луксозен бутик у нас дойде Ева Херцигова. Любопитен детайл е, че Стефан и Бояна са се оженили навръх Нова Година.
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Лукан Луканов .

Няма коментари:

Публикуване на коментар