четвъртък, 26 август 2021 г.

СТЕПАН ЕРАМЯН

Журналистът и издател Степан Ерамян е създател на вестниците „Марица“, „Струма“, „Хасковска Марица“, „Пазарджишка Марица“, „Българският Куриер“, първият вестник за обяви в България „Куриер 5“ , „Новинар“, „Дебати“. Бил е заместник-председател на Съюза на издателите на всекидневници в България (6 февруари 2002 – февруари 2003).

" Издателите на в. "Марица" не се намесват в съдържанието на вестника. Мисията на "Марица" е да отразява живота такъв, какъвто е - без забранени теми и охранявани личности." Това се казва в декларация на издателите на пловдивския ежедневник, публикувана в и подписана от Степан Ерамян, Атанас Спасов и Спас Василев. "Съдържанието на вестника е отговорност на журналистите и на главния редактор", се казва още в декларацията. Причина за декларацията е освобождаването на Степан Ерамян, мажоритарен собственик на в."Марица" като член на Борда на директорите на Международния панаир със заповед от 19 март т.г. Причина за това са публикации в контролирания от него всекидневник, неотговарящи на истината и уронващи престижа на фирмата, от която получава пари повече от две години. Един от най-влиятелните регионални вестници – пловдивският „Марица“, има нов собственик – акционерното дружество „ГМ прес“ АД, представлявано от прокуриста Кирил Захариев. Проверка в Търговския регистър потвърждава това. Другият голям регионален вестник - благоевградският вестник „Струма“ също е придобит от „ГМ прес“.В сделките влизат и свързаните с двата вестника по-малки печатни и онлайн издания (като „Пазарджишка Марица“, „Хасковска Марица“ . Повече от година на пазара се коментира, че „Марица“ и „Струма“ са в процес на преговори за продажба. Въпреки че съсобственикът Степан Ерамян дълго отричаше да има намерение да се раздели с изданията, очевидно притиснат от кризата е взел решение да прехвърли 100% от собствеността на „ГМ прес“.Сделката за „Марица“ е станала в началото на юли, като досегашните съсобственици Степан Ерамян и Спас Василев продават дяловете си съответно от 3800 и 1200 лева в капитала от 5000 лева на издателската къща на „ГМ Прес“ АД. След продажбата ИК „Марица“ е преобразувана в ЕООД, показва търговският регистър.Еремян не отговаряше на телефона си в петък следобед, за да даде коментар относно сделката, но пред „Медиапул“ е обяснил, че няма намерение да излиза от вестникарския бизнес. В търговския регистър обаче е отбелязано, че той е освободен от длъжността управител на „Марица“ и няма информация да е назначен на друга във фирмата. Като нов управител на дружеството е обявен Благовест Бояджиев. Решението е подписано от изпълнителния директор на „ГМ прес“ Кирил Захариев.

Издателят Степан Ерамян е депозирал оставка като представител на общината в смесеното дружество мужду нея и бизнесмена Георги Гергов – „Пълдин туринвест”, съобщи председателят на Общинския съвет Илко Илиев. Той не е посочил мотиви, но пред Дарик заяви, че излиза от директорския борд, защото „Международен панаир” се е превърнал в конкурент на собственото му издание. Ерамян визира излизането на пазара на нов вестник, собственост на националния изложбен център. Това е популизъм, още преди 20-ина дни съм извадил Ерамян от борда на панаира като представител на „Пълдин туринвест”, репликира Гергов. Той посочи, че е насрочено и Общо събрание на „Пълдин туринвест”, което официално трябва да освободи издателя и като председател на Съвета на директорите и на това дружество.

Също като циганите, които в Пловдив от десетилетия са научени да получават всичко даром – ток, вода, къщи, помощи, че и благословия от управниците. Сега са се преоблекли като … читалищни дейци. След като шефа им Гочиту Гергов стана „публично-частен партньор“ и сложи ръка на половината от Стария град и целия Панаир, братята му с престилки се маскираха на кротки читалищни писарушки и се изтъпаниха пред Общинския съвет /оглавяван от друг брат зидар и вселенски архитект – Илко Илиев/, за да получат БЕЗ-възмездно за 10 год. поредния общински имот… Гнусно, но шайката от разнородни безродници не се спира пред нищо, щом става реч за имоти, пари и благ лайф…

Какъв е последния нагъл масонски сюжет на пловдивската ложа „Слънце – Ориент“?

Изчаквайки смъртта на прекия наследник и техен брат Тинко Аджаров, зидарите вписват под № 3484 в държавния регистър читалище „Д-р Христо Аджаров 2010″/дядо на Тинко, голям пловдивски хирург и благотворител, основател на местната ложа/ с адрес Пловдив, ул. „Генерал Тошев“4/, Булстат 175962774, тел. 9544737 и ръководство в състав: Председател – Степан Манук Ерамян/бивш отговорен секретар на в-к „Работническо дело“, понастоящем член на Съвета на директорите на Герговия Панаир и съсобственик на в-к „Марица“, първомайстор на масонската ложа в града/, Секратар – Валентин Ангелов Кирчев /банкер в ЦКБ-Пловдив, ревностен брат – зидар/ и Членове на УС: Юлий Славов /престарял приспособленец, завъртян от старческа деменция, бивш депутат на Костов и тамада на масонския церемониал в Пловдив/, Иво/Иван/ Бояджиев /местен адвокат с добри възможности, със съпруга Адела Кац – преуспяващ нотариус, но ревностен деец на зидарския занаят/ и Андрей Захариев /виден царист, преди това демократ, който през 1992 г. ме води в МЗ да купува от държавата каптагон, та щяхме да предизвикаме инфаркт на зам. министър Антикаджиев, по масонски лежерен и приспособим/. Тази весела компания сяда и пише искане до ОбС-Пловдив като читалище да им бъде предоставена за срок от 10 години сградата в Стария град на ул. „Ген. Тошев“ 4, до Дома на учените, позната като Къща на журналиста. Не пропускат братята на Гергов да искат супер апетитния имот за срок от 10 год. по Закона за читалищата и то задължително Без-възмездно. Братята-масони Славчо Атанасов и Илко Илиев козируват и за отрицателно време имота е преобразуван от публична общинска собственост в частна общинска собственост и веднага след това съветниците го шитват даром на масоните-читалищни дейци. Забележително, нали?!

Степан Ерамян води ритуал в ложа „Филипополис“. Според пловдивския Майстор символиката на ритуала напомня, че смисълът на масонството е в личностното усъвършенстване, водещо до усъвършенстване и на обществото.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Александър Чонков – Пискуна .

Няма коментари:

Публикуване на коментар