вторник, 31 август 2021 г.

АЛЕКСАНДЪР ЧОНКОВ - ПИСКУНА

Александър Чонков – Пискуна е стар столичен тарикат и близък приятел на наркобарона Сако . Двамата са израстнали заедно в столечния квартал „ Лозенец „ , а в средата на 90 години на миналия век Пискуна емигрира в Канада , откъдето върти разнородни финансови схеми . Занимава се със строителен бизнес в България , като според официалната версия парите идвали от канадски инвеститори . Някои обаче смятат , че Пискуна препира мафиотски капитали на на Стефан Бонев – Сако .

Александър Чонков – Пискуна , известен в гей – средите и с прозвището Пампурелата , има по – голяма сестра Ани , която е омъжена за Георги Лефтеров . През 2002 г. , обаче , между бръта и сестрата избухва семейна война за имоти . Сашо Пампурелата успява да се сдобие с няколко терена в Бояна , Бистрица и района около столичният хотел „ Хемус „ , където по – късно бе вдигнат мол . Имотите нае са наследствени , а заменени , но към тях апетит проявява и Георги Лефтеров . Бащата на Юлиян Лефтеров - Кугфуто се изпокарва жестоко със шурея си , но най – неочаквано собствения му син взема страната на вуйчо си .

В края на декември 2008 г. членове на Наглите замислят да инсценират отвличане на Юлиян Лефтеров – Кугфуто , за да вземат откуп от близките му и най-вече от заможния му вуйчо Александър Чонков, който се е върнал от Канада и планира да развива бизнес с племенника си в България. Труповете на Сапата и Юлиян Лефтеров са открити на 8 и 9 януари 2010 г. в планината над с. Железница – около 3 седмици след разкриването на Наглите. Мястото, на което са заровени, е посочено от друг член на бандата – Даниел Димитров – Релето . Лефтеров е убит с 2 куршума в главата вечерта на 8 януари 2009 г.

Бащата на Юлиян Лефтеров - Кунгфуто два месеца е спал на поляната, където е бил заровен синът му, твърди той в интервю за столичен всекидневник. Георги признава и твърди още, че в екзекуцията са участвали Вальо Бореца, Сапата, Данчо Релето, Сашо Пискуна. Необикновеното във версията му е, че вуйчото на Юлиян - Александър Чонков го е поръчал. Бащата заяви, че шуреят му Александър Чонков има общо с Данчо Релето .

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Евелин Банев-Брендо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар