сряда, 24 февруари 2016 г.

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ



 

Аптекарският бос Веселин Марешки с богатство от 100 млн. лв., джитка яхта за 7 млн. лв., най-голямата му страст са картингът и красивите жени

   
         
Бизнесменът не успява да завърши престижен технически университет в Москва, но там завързва първите си връзки във фармацевтичният бранш
Според слуховете успява да намери пари за финансиране на бизнеса си от руските си връзки, както и от групировката ТИМ
Варненецът има атеки в Перник и Дупница, гражданите са настроени най-вече критично към него 
 
259-10-81 n
 
Империята му от аптеки е своеобразна машина за пари. За Веселин Марешки никога не е било проблем да притежава безумно скъпа яхта, кола или каквото и да било друго. Веселин Марешки е безспорен фараон във фармацевтичния бизнес. Ексцентричният аптечен бос от Варна е нещо като съвременен вариант на фригийския цар Мидас. Подобно на него всичко, до което се докосне, се превръща в злато. Империята му от аптеки е своеобразна машина за пари. В началото на март той и санданчанинът Яне Янев, лидер на РЗС, развалиха политическата коалиция.
 
259-10-81 3
 
Бизнесът на Марешки е изключително дискутиран, като гражданите са основно критично насочени към бизнесмена. Богатството на Веселин Марешки е трудно да се оцени, но предполагаемата му стойност е около 100 млн. лева. Фармацевтът притежава частен самолет, яхта „Ферети” за 7 млн. лева, както и още няколко луксозни спортни автомобила. Бизнесменът е собственик на 2 фирми за търговия с фармацевтични и козметични стоки – „Лиафарм” и “Варна фарма холдинг”. Бизнесът на Марешки се разраства изключително бързо, а освен във фирмите за търговия с фармацевтични стоки бизнесменът се занимава и със строителство.
 
Лично и посредством фирмата “Варна фарма холдинг” притежава 100% от Медицински център “Младост”. Посредством сестра си Веселин Марешки притежава 98% и в трета фармацевтична компания – “Юникомс фарма”, управлявана от Дилбер Вайсалова. Бизнесът с фармацевтични стоки е изключително доходоносен, носещ големи печалби за кратко време. Фирмата “Варна фарма холдинг” притежава над 70 аптеки на територията на град Варна под името “Марешки”, негови аптеки има и в Югозапада. Посредством същата фирма бизнесменът притежава и “Диджител”, занимаваща се със строителство и дизайн. Освен досега споменатите фирми бизнесменът е собственик и на „Юнисофт солюшънс” ЕООД и “Тракия-ТД”.
 
259-10-81 asa
 
 
Майката на Марешки – Веска, пък притежава известния от близкото минало регионален всекидневник – “Черноморец”,който публикуваше явно нагласени материали за политическата кампания на Веселин Марешки. И всичко това е официалната част на собственост според АПИС, но свързаните по един или друг начин с Веселин Марешки лица и фирми са стотици. Основна част от бизнеса на Марешки е във фармацевтичната сфера, но покрай навлизането на бизнесмена в политиката посредством “Диджител” получи право на строеж на доста апетитни места в центъра на Варна. Скандал избухна, когато фирмата спечели кандидатура за строителство на блок в идеалния център на Варна посредством използване на корупционни схеми. По повод политическата кариера на бизнесмена ДАНС и Варненската окръжна прокуратура започнаха проверки на фирмите на бизнесмена.
Веселин Марешки е роден през 1967 г. във Варна. Завършва Математическата гимназия в града, а след това учи за инженер в Москва. За съжаление на успява да се дипломира в престижния руски университет, но след връщането си в България успява да завърши Техническия университет във Варна. Семейството на бизнесмена е от кореняците от Варна, просперирали благодарение на дейната си себеотдайност към Комунистическата партия. Неслучайно Веселин Марешки успява да се домогне до образование в престижен университет в Русия. Неслучайно е пратен да учи точно в Моска. Точно там бизнесменът завързва първите си връзки във фармацевтичния бранш. През 1991-1992 г. успява да навлезе в изключително слаборазвития пазар на лекарства в България. Започва да търгува на едро с фармацевтични продукти, а според личните му думи оборотът в тази сфера в днешни дни е между 5 и 10 милиона лева месечно.
 
Първоначално Марешки работи с българските фармацевтични компании, както и някои руски такива. Успява да намери пари за финансиране на бизнеса си от руските си връзки, както и групировката ТИМ, пише bogatite.com. Много разследвания водят до това, че Марешки е една от най-печелившите разработки на ТИМ.
В днешни дни бизнесменът е сред най-крупните търговски на фармацевтични продукти в България. Бизнесът му се развива стремително нагоре, а политическата му кариера е изпъстрена със скандали. Като заключение можем да говорим, че Марешки фамилията на Марешки е една от следените от Комунистическата партия след 1968 година. Във всички случай обаче фармацевтичният бизнес е един от най-скъпите, най-продуктивните и най-печелившите, от което се възползва Марешки.
 
Аптекарският бос е любител на високите скорости
 
Веселин Марешки е любител на високите скорости. Той обича да разпуска от напрегнатото ежедневие, като кара сърф или картинг. Фармацевтичният мултимилионер Веселин Марешки стана първият българин, който си купи най-бързата кола на света. Мега луксозното возило е доставено от чужбина и се изчислява на около 1 млн. лева!
“Още от малък аз съм имал възможността да стана доста тесен специалист в няколко спорта. Никога обаче не ми е грабвал интереса само един вид дейност. Винаги съм предпочитал да се занимавам с няколко спорта, които да усвоя на средно равнище, отколкото да се стремя да се специализирам и да бъда най-добър в дадена област”, споделя аптекарският бос. Когато бил малък, отделни треньори упорито настоявали да се запише в местното спортно училище. В детските си години Марешки е бил сред най-добрите лекоатлети във Варна. Той бил много привързан и към футбола. “Имам 3-то място на републиканско първенство, както и няколко титли на градски и окръжни състезания”, споделя бизнесменът политик.
Бизнесменът притежава ловджийска тапия, но не е ходил нито веднъж на лов. “По принцип не обичам да тормозя когото и да било, в това число, разбира се, и животните. Станах ловджия кажи-речи насила, под влияние на модата у нас. Повече обичам да изляза на разходка в планината”, споделя той.
Най-голяма е страстта му към картинга. “Започнах да карам картинг, когато бяха на 10 г. Като цяло обичам моторните спортове, адреналина, който дава високата скорост. Може би това е единственото нещо, с което съм се занимавал по-продължително време и ще продължа да се занимавам”, споделя той.
Семейството
 
Веселин Марешки е постоянно заобиколен от красиви жени. Въпреки това той е щастливо женен вече повече от 20 г. Има син и дъщеря.
 
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Георги Симеонов Агафонов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар