сряда, 24 ноември 2021 г.

ЯВОР ЗЛАТАНОВ

Нови разпити в ГДБОП по разследването, станало известно като "Осемте джуджета". Припомняме, че в петте епизода на разследването бяха показани опити на бивши и настоящи магистрати да присвоят частен бизнес с помощта на полицията и известна охранителна фирма. Всичко започва с конфликт между бизнесмена Илия Златанов, собственик на асансьорен бизнес, и сина му Явор Златанов, с когото са били съдружници. Бащата търси съдействието на бившия следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото, за да си възвърне активи, за които твърди, че са присвоени от сина му, но в крайна сметка и двамата се оказват в ролята на жертви. Към днешна дата Илия Златанов води съдебна битка за контрола над групата си от фирми "Изамет", а наскоро Явор Златанов разказа пред Антикорупционния фонд как е останал без единия си бъбрек, вследствие на остра бъбречна недостатъчност, използвана, по думите му, за неговото изнудване. Наскоро името на бившия вътрешен министър Младен Маринов също беше замесено в разследването, за което беше разпитан.

Днес 18 ноември 2021 показания в ГДБОП даде Явор Златанов. Той и неговият баща - Илия, спорят за собствеността на бизнеса им с асансьори. Двамата обаче заедно обвиняват в рекет бившия следовател Петьо Петров, по-известен като Еврото. Явор Златанов не скри, че до тук се е стигнало след „война” с баща му, свързана със семейния бизнес. По думите му двамата не са в добри отношения от години, а той е бил принуден да се откаже от своята част от бизнеса.

„Любена Петрова е един уникален крадец, който използва Специализираната прокуратура, за да ме ограбят. Целта им беше може би да ме убият, за малко да успеят. Но това, което направиха е да ми откраднат всички спестявания и ценности. Илия Златанов ми открадна фабриката и всички материали, които съм трупал с годините. Смятам, че тези хора ще бъдат изправени пред съда“, продължи той. Любена Петрова - "Снежанка" от Осемте джуджета, е в развод с Петьо Еврото. За кого ще останат нейните имоти в Гърция? Заведението "Риц" в Солун, например? "Не знам за кого ще остане" - казва Любена след разпит в ГДБОП, видимо смутена, че питаме за този неин актив, посочват колегите от разследващия сайт BIRD в социалната мрежа Фейсбук и показват видео от интервюто.

"То не работи", посочва още тя. Проверка по телефона показа, че кафенето на пъпа на Солун си работи всеки ден и затваря в 22 ч. Научихме също, че Любена имала тежка проверка от НАП, а имотите ѝ в Гърция били купени с печалба от търговска дейност като "консултант", посочват от BIRD. Освен "Риц", Любена има още едно заведение в Солун и едно в Серес. А в Бояна е придобила луксозна вила, разкрива разследване на медията.

„Осемте джуджета“ беше семеен скандал преди да се намесят Пепи Еврото, Любена Петрова и хората около тях. Откакто Илия реши, че за него е по-важно да бъда премазан , дори убит, за да има той бизнес, това вече не е просто „семеен скандал“, смята Златанов-младши.

От думите му стана ясно, че не е имал взаимоотношения с баща си от четири години: „Илия Златанов не е добре психически и не се държи адекватно. Той се мисли за един полубог, който иска светът се върти около него. Ревността на този изкукуригал възрастен човек ни раздели“.

„Очаквам да изправят пред съд Илия Златанов, Пепи Еврото, адв. Коцева и Любена Петрова“, повтори Явор Златанов. Според него вътрешният министър Бойко Рашков си върши работата. Той изрази надежда случаят около „Осемте джуджета“ да бъде разплетен.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Петър Кънев .

Няма коментари:

Публикуване на коментар