четвъртък, 24 септември 2015 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ


Това са функционери на неокомунистическата престъпна мрежа, които по нечие „височайшо” решение са назначени на длъжност милионер, мулти милионер или милиардер. Зад внушителните им банкови сметки и собственост стоят митичните куфарчета с пари на БКП; ограбването на държавата и хората на България чрез режисирани фалити на банки, некоректни приватизационни схеми; източване на капитали; съспване на предприятия, исторически и природни ценности; валутни и имотни престъпления; незаконен трафик на хора и наркотици; показни убийства и т.н и т.н.
За да се осигури комфортното им съществуване стотици хиляди функционери бяха ангажирани да обезличат институциите, да компрометирет политическата система и демократичните процеси, да профанизират гражданското общество, да опорочат прехода. Схемите за провеждането на тази налудничава политика тепърва ще бъдат анализирани.
Важен е обаче крайният резултат. А той е телеграмно кратък и ясен – когато един имот има калпави собственици, той се съсипва. Ето това се случи през последните 20 години с България. Обикновенните хора виждат това ежедневно на празните трапези в домовете си, на опашките в бюрата по труда, пред затворените лекарски кабинети, в ежедневните криминални хроники, стоейки до купищата с боклуци, които така и няма кой да изчисти. Най – голямата грешка, която допуснахме като нация беше, че позволихме собствеността, за която сме работили и ние и нашите родители да отиде в неподходящи ръце. Сега тази груба грешка ще бъде поправена трудно и за нея ще плащат поколения след нас!
Разбира се за да останат лавините от престъпления ненаказани не е достатъчно да притежаваш цялата икономическа власт. Задължително условие е да имаш и цялата политическа власт и да държиш в ръцете си институциите. И тук намираме отговора на въпроса, защо беше необходимо създаването на партия като ГЕРБ, зад която застана най-ретроградната и дерибейска част от неокомунистическата престъпна мрежа. Ще си позволя да цитирам една от най - ерудираните фигури в обществено – политическия живот у нас д-р Николай Михайлов: „Партия ГЕРБ има за цел да легитимира новата българска олигархия.”
Нашата цел като нация, обаче, трябва да бъде, поставянето на неокомунистическите престъпници, които съсипаха живота ни на подсъдимата скамейка, отнемане на незаконно придобитата собственост и предаването и в подходящи ръце. Първата стъпка в тази посока е да назовем имената на новите ни чорбаджии.
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Цветан Лъжански
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар