петък, 25 септември 2015 г.

ГАЛИНА ТОШЕВА

Гласят скандалната Галина Тошева за шеф на РАО

 24.09.2013
        
Поредно шокиращо назначение готви правителството на Пламен Орешарски.
Кандидатурата на скандалната Галина Тошева за шеф на държавното предприятие РАО(Радио- активни отпадъци) се пробутва от депутата от БСП Борислав Гуцанов и негови бизнес партньори, твърди сайтът „Афера".
Мераците на Гуцановия кръг са мотивирани от факта, че точно те искат да построят хранилището за ядрени отпадъци на България.
За целта обаче трябва да бъде сменен шефа на РАО, тъй като до този момент той отбива апетитите на бизнес кръга на соцдепутата. Източниците на сайт твърдят, че е имало поне два опита от страна на мераклиите да строят хранилището за ядрени отпадъци да се цанят пред сегашното ръководство на „РАО", но деликатно щенията им били отхвърляни.
Така Борислав Гуцанов и компания припознали като своя човек скандалната Галина Тошева, която сега искат да набутат като шеф на държавнтото предприятие.
Бившият кадър на БСП Галина Тошева си хвърли партийната книжка и отиде в ГЕРБ. Назначението й ще произведе истински потрес в редиците на червената партия.
Тошева бе бивш шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и около нея се вихреха грандиозни скандали.
„С какво да си обясним нейния невероятен възход от малък вундеркинд (нисш чиновник) до най-мастития държавен олигарх в енергетиката само за две-три години? Какво стои под шапката на БЕХ, чийто изпълнителен директор е "крехката" Галина. Мини "Марица Изток", НЕК, Булгаргаз, АЕЦ "Козлодуй" са само част от апетитните държавни дружества с общ капитал над 10 млрд. лв. и  годишни приходи от 4 милиарда.
С темпото на крадене на Тройната коалиция не е трудно да сметнем, че годишно от тук се източват в полза на разни тайни кукловоди стотици милиони годишно. Само от ремонтите на багерите в „Мариците" са се крали на един път по 60 милиона. От застраховките в дружествата, подчинени на БЕХ, на всеки 5 г. държавата губи от един и същ застраховател, избран без конкурс, по 300 милиона.", възмущаваха се медиите по времето на Тройната коалиция.
Тошева обаче си разиграваше коня и по времето на ГЕРБ и минава за човек на лидера на партията Бойко Борисов.
Нищо, че по времето на „социалистическия и период" Галина Тошева бе спрягана за лично назначение на Росен Карадимов.
Борисов толерира Галина Тошева като шеф на БЕХ. Освен че беше неговият човек, той я използваше и за да гони хората на Румен Овчаров. Тошева по-късно бе освободена от поста си по-скоро като изпускане на парата, но отношенията й с експремиера и до днес са прекрасни.
Румен Петков май ще излезе абсолютно прав, че задкулисно Сергей Станишев и Бойко Борисов управляват в симбиоза, коментира още сайтът.

http://www.bpost.bg/article/23214

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Красимир Дачев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар