четвъртък, 15 октомври 2015 г.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

ПАРИТЕ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ”ТРАКТОРА” И ЕВРЕЙСКАТА ВРЪЗКА!

0ДАЛИ МОСАД ЩЕ ПРОГОВОРИ?

Бизнесът – Стопанската дейност на Алексей Петров е също много разнопосочна, противоречива и съмнителна, както и дейността му в различните служби на МВР.

Алексей Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те и е от основателите на Съюза на бившите барети. Участва и в организацията с идеална цел, която обединява Съюза на баретите, Българска национална федерация карате и Гражданска самозащита.

Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива и дори е бил член на надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Развивал е и преподавателска дейност по проблемите на сигурността, бил е експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм и преподавател в УНСС.

Той е доцент, доктор и фигурира като съветник и представител на акционерите на Застрахователна компания „Лев инс“.

Висшето си образование и академични титли, както много други преминали през школите на МВР и на „подземният свят”, са закупени. Не е поискал – не е станал и професор.

През  2000 г. е съучредител и член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак”. Повечето от тези „застрахователни”фирми имат репутация на силови структури.

Не е ясно какво е сегашното му участие в тези фирми, много от които са сменили имената си, защото обикновено той действа с подставени лица.

До 1998 г. Алексей Петров е бил в съдружие със сегашния премиер Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата във фирма “Будоинвест” ООД.

Няма информация фирмата да е развивала някаква дейност.

Според различни фирмени справки, името на Алексей Петров фигурира и в бордовете на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум.

В периода 1997-1998 г. еврейският капитал масово навлиза в България. Много евреи палучават наследствени ценни имоти – сгради,магазини и терени предимно в центъра на София, повечето от които доброволно или насилствено ги продават.

Навлизат и еврейски мафиоти, крупни бизнесмени, като Майкъл Чорни, Дениз Ершов, Гад Зееви и други, които със съдействието на местните мафиотски структури намират идеални условия за пране на пари.

Родната мафия и най-вече силовите структури се възползват от добрата възможност и те да правят лесни пари.

Започва борба за разпределение на пазара между престъпния бизнес, която се води с различни средства – бухалки, рекет, насилие и палежи и погроми, както и използване връзките на българската мафия с МВР и други държавни структури, предимно прокуратура и съд. Големи еврейски безнесмени, като Майкъл Чорни и Денис Ершов бяха изгонени от страната под предлог, че”заплашват националната сигурност”.

Бившата барета Алексей Петров се заема с трудната и рискована задача опазване на еврейските бизнес интереси в България.

Благодарение на професионализма и връзките си, той бързо организира група от свои колеги – бивши барети и се справя блестящо – не допуска повече нито един случай на изнудване, рекет или други силови действия  спрямо еврейски граждани и инвеститори.

Така Петров печели авторитет сред бизнесмените от Тел Авив и установява трайни контакти с посолството, със специалните им служби и еврейското лоби у нас. Бил е близък приятел на израелския посланик в София. Друга топла връзка на Алексей Петров с влиятелни личности от Израел е тази с Дани Ятом, бивш шеф на израелското външно разузнаване Мосад.

Не е тайна, че бизнеса с проститутките в столицата в ранния и безконтролен период се държи от братята Красимир и Николай Маринови, по известни като Братята Маргини. За целта те използвали голяма таксиметрова компания и много хотели.

По тази причина, две години преди Алексей Петров да напусне службата, кани Николай Маринов на обедно кафе в кабинета си в ДАНС. Предполага се, че правят някои договорки за сделки с евреи и разпределят пазара на живата плът, коментират от бранша.

В края на 2009 г. Алексей Петров напуска ДАНС и веднага се впуска в частния бизнес. Заговаря се, че той вече контролира голяма част от бизнеса с проститутки в столицата и че центърът му е хотел ”Хранков”и еврейското казино в хотела.

Алексей Петров става посредник на еврейски инвеститори при закупуването на застрахователната компания на Маргините „Лев инс“, също така и за покупката на голямата таксиметрова фирма с около 3500 коли, използвана от Маргините за работа с проститутки. Със съдействието на Петров се извършват и още няколко други големи сделки, в които и той също има личен дял.

Тези на пръв поглед сложни покупко-продажби, поради умели адвокатски трикове, позволяват на Петров да пере свои и на евреите пари.

Петров поддържа много близки бизнес връзки с Майкъл Чорни.

Чрез бизнеса с проститутки, използвайки таксиметровата компания „Такси-с-експрес” Алексей Петров прави много пари.

Както се вижда, бизнесът му е многостранен и разнопосочен и единственото нещо което го обединява е мафиотската му същност.

Според МВР и прокуратурата, групата към която принадлежи Петров се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на „Кремиковци“ АД във вреда на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

За българското правосъдие неясен остава механизма, по който Алексей Петров прави или пере пари, въпреки, че според полицията, има достатъчно доказателства.

Очевидно, Петров умело прилага двата ефикасни метода на мафиотските групировки – убеждението чрез пари и принуждението чрез бухалки.

Не напразно името с което Петров е известен в подземния свят – Трактора е за това, че той прегазва и мачка противниците си.

По тази причина свидетелите се оттеглят и отказват от паказанията си, а съдиите показват подчертана благосклонност към него.

В машината на Трактора за правене и пране на пари, основна роля играе дългогодишната му вярна приятелка и любовница Ива Павлова.

Оскъдни са данните за 47-годишната Ива, интимна приятелка на Алексей Петров, от която има дете. Ива също беше арестувана заедно с него в операцията „Октопод”.

В интернет дори няма нейна снимка, макар че през 2002 г. тя попадна в епицентъра на атентата срещу приятеля й Трактора. – случай, който вдигна доста медиен шум.

Тогава бяха простреляни Алексей Петров и бодигардът му Румен Пешев, докато Ива се отървава с драскотини. Алексей Петров е спасен благодарение на бързата и професионална намеса на охраната му – действащи барети, които са използвали дори и служебното си оръжие. Тежко ранен Петров е настанен в болница, където Ива е неотлъчно до него.

Ива стои плътно до Алексей Петров и е дясната му ръка повече от 12 години.

Тя е член на Надзорния съвет на застрахователната компания „Лев инс”. Притежава фирмата „АС БГ” ЕООД, която има дял в таксиметровата компания „Такси-с-експрес”, чиято собственост са такситата 12-80. Твърди се, че в таксиметровата компания участие имал и бившият съпруг на Надежда Михайлова. Компанията основно е возила проститутки до софийски хотели. В нея Ива заема също отговорно място, като член на надзорния съвет.

Ива има обща фирма с Момчил Кръстев, друг арестуван в операцията „Октопод”. Той е управител на „Лев Корпорация” и е свързан с фирмата „Екометал Инженеринг”.

В „Лев Корпорация” бизнесдамата Ива има 83-процентов дял, чрез дружеството си „Лев истейт”.

Ива Павлова е и собственик на фирмите „Пела” – гръбнакът на групата фирми, свързани с Алексей Петров, и „Екотур”.

„Лев инс“ е 90% контролирана от Ива Павлова. Тя е едноличен собственик и на един от акционерите в „Лев инс“ – застрахователния брокер АС БГ.

Павлова купува дружеството от израелеца Аврам Бенун в края на 2006 г. заедно с дела му от близо 15% в „Лев инс“ за 364 хил. лв. – цена, която говори по-скоро за формално прехвърляне на собствеността.

Половин година по-късно американският фонд „Julius Baer International Equity Fund“ придобива три пъти по малък пакет – 5.3%, от „Лев инс“, за 35 млн. лева.

Като големи акционери все още се водят две израелски дружества.

„Yaad Pirzul 1984“, която се управлява от Яков Вайнингер. Той е дал генерално пълномощно на адвокатка Таня Мончева-Памукчиева с право да се разпорежда както намери за добре с акциите, включително и да ги продава. А адвокатката на свой ред е дала аналогично пълномощно на Ива Павлова.

Управителят на „Rahiti Meir Classic“ Меир Овадия директно е дал пълномощно с всички права на Ива Павлова.

Рядко някой истински собственик, особено евреин, може да има такова доверие на партньорите си, както в тези два случая. Действията на двете израелски компании сочат недвусмислено кои са собствениците – Алексей Петров, с подставено лице приятелката му Ива Павлова.

Държавата е имала пълно основание да се съмнява в произхода на капитала и реалната собственост не само на тези две еврейски дружества и „Лев инс“, но и на целия бизнес и собственост на „Трактора” и на „бизнесдамата Ива”!

Доказателственият материал от 50 тома, събрани от прокуратурата по делото, които впоследствие набъбват на 100 тома, срещу мафиотската организация „Октопод,”не са били достатъчни за правосъдието.

Очите на”Темида” пак остават затворени!

Макар, че срещу Алексей Петров се водят дела, той беше освободен от ареста и поставен под домашен арест, а след това напълно освободен, за да участва в изборите за президент.

За България, в чужбина се говори и не без основание, че „мафията си има държава”!

В България сега се говори, че „мафията си има и кандидат-президент”!

На всички е ясно, че Алексей Петров използва имунитета, който придобива като участник в изборите за президент, за да печели време за въздействие върху 40-те свидетели, които го очакват, които го очакват в съда, както и да замита следи.

Дано следващият президент да не е като сегашният Първанов,който се среща с доносници и мафиоти, в това число и с Алексей Петров – Трактора!

Дано новият президент да има смелостта и дързостта и да започне истинска борба с мафията и корупцията.

За да не носим вечно срама и обидите на Европа!

 

 http://razuznavane.com/?p=2918

 

Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетел

  02.05.2012

Шок и ужас в съдебната зала по делото „Октопод”. След като доскорошната приятелка на Алексей Петров и свидетел по делото Донка Митева заяви, че Петров е е за затвора пред съда се изправи Пламен Устинов. Той продължи сензационните разкрития, като обяви, през почивните дни е бил заплашван от Алексей Петров и адвокатката му Ваня Траянова.
Те го притискали да внимава какво ще каже в съдебната зала.
Още неотшумял шока от новината, Устинов заяви, че Алексей Петров е поръчвал убийството на бизнесмена Васил Божков. Причината била, че Трактора смятал Божков за съпричастен към атентата срещу него на басейна „Спартак”. На 15 август 2002 година на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият премиер Бойко Борисов, който тогава не криеше, че се познава добре с Петров. Според някои слухове по онова време Петров се стягал да заеме шефския пост в Службата за борба с организираната престъпност (БОП). Стрелбата срещу него била уж за осуетяване на тези планове. Това шокиращо разкритие направи в съдебната зала свидетелят Плавен Устинов.
Бившият служител в НСО хвърли още една „бомба” в процеса срещу „Октопода”. Той разказа подробности около намеренията на Трактора да ликвидира и бившия си съдружник Валентин Шотев. Два пъти бил поръчван Шотев заради отказа си да предостави доброволно бизнес и имоти на Алексей Петров.
Устинов разказа в съда и за „мократа поръчка” срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Още докато бил в НСО Алексей Петров му поръчал да ликвидира Ганчев. Устинов обаче предупредил босът на Литекс. Той от своя страна потърсил тогавашния президент Георги Първанов, който ги викнал с Петров и опитал да изглади отношенията между тях. Предпалага се, че мотив за поръчката е, че Гриша Ганчев придобил ловно стопанство „Бялка”, на което Трактора бил хвърлил око отдавна.
Пламен Устинов потвърди казаното от друг свидетел – Георги Цветанов, че същият е бил бит и заплашван да прехвърли бизнеса си, акции и имоти на Алексей Петров. Грозните сцени се разигравали на басейна „Спартак” – щаб-квартирата на Трактора.
 
http://frognews.bg/news_44721/Aleksei-Petrov-porachal-Vasil-Bojkov-Traktora-i-advokat-zaplashvat-svidetel/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Георги Гергов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар