вторник, 24 ноември 2015 г.

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН


Левон Хампарцумян – арменския престъпник

Още преди няколко месеца банкерът Левон Хампарцумян си навлече обществения гняв обявявайки, че няма криза и тя е само в главите на мързеливите безработни българи.
Capture
Братска прегръдка между Бойко Борисов, банкерът Левон Хампарцумян, Магърдич Халваджиян…


Роден е на 26 декември 1953 г. в гр. София. Дипломира се като инженер-химик. През социалистическите години работи в „Кремиковци“ АД и в Централния институт по изчислителна техника. Хампарцумян е от пионерите в консултантско-одиторския бранш в България. През 1992 г. с Мартин Заимов създават „Българска одиторска компания“ – консултантска фирма, асоциирана в интернационалната мрежа на Coopers & Lybrand. Заимов е внук на съветския шпионин, героя на СССР ген. Владимир Заимов. Племенник на офицер. Племенник на офицер предлагал се на нацистите. Той крие истинската си фамилия – Голдсмит, и заслужава специално внимание. Защото е представител на най-отвратителните глобалистки кръгове. Замесен и в известния мозъчен тръст „Институт за пазарна икономика“ (ИПИ) на Красен Станчев, където влиза в съвета заедно с Левон Хампарцумян.
Левон Хампарцумян се ожени на 47 години за 24 годишната Мариана, която беше негова служителка. Заплатата на банкера е над 200 000 лева месечно, без другите бонуси от банката, както споделиха някои медии преди време. Той се радва на втората по размер заплата след тази на личния приятел на Бойко Борисов Валентин Златев. Хампарцумян е позор за арменците. Излишно е да изреждаме целия списък с длъжности, които заема по волята на световният Елит.
След две години продават компанията си на Coopers & Lybrand. В средата на 1990-те год. оглавява департамент „Бизнес развитие“ на компанията Pricewaterhouse-Coopers, а после се премества в българския офис на Ernst & Young. Прекарва 5 години в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия. През 1997 г. е избран за почетен консул на Канада в София като заема позицията и по-късно, с изключение на периодите, през които е на длъжности в държавната администрация. В кабинета на Иван Костов, Хампарцумян е заместник-министър на икономиката, а от 2000 г. и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Циганският Командир го назначи поради стремежа да уреди голямата си дъщеря, той беше тясно свързан с приватизацията на „Булбанк“ – бившата „Външнотърговска банка“ на комунистическата номенклатура. През 2001 г. става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“. Той е и заместник–председател на Управителния съвет на БОРИКА и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България. Неотдавна става заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Ежедневно! Грабителството на държавата и народа ни не се прекратява от нито едно правителство! Кои са основните играчи?
Левон Хампарцумян. По времето на Иван Костов с прякор Синята джука, когато Дънди Прешъс Металс (американската фирма скрита зад канадски връзки) взема за без пари концесията за златодобив, Левон е зам-министър на промишлеността и шеф на привативацията. Когато „Уникредит“ скандално приватизира на силно занижена цена най-големия български трезор „Булбанк“, химикът Хампарцумян е поставен за банкер. Оглавява банката, заради което специално е променен закон.
Виктор Меламед – евреин, председател на „Федерацията на ционистите в България“ е друга възлова фигура. Когато кабинетът на Иван Костов подарява за 100 000 долара на никому неизвестният евреин Гад Зееви „БГА Балкан“, а той източва от него между 40 и 60 милиона тогавашни долара (по онова време цената на най-голямото ни предприятие Нефтохим е 100 милиона долара), Виктор Меламед е дясна ръка на прословутия бизнесмен. След управлението на Костов сигурно по случайност Меламед става почетен консул на Тайланд, което му гарантира неприкосновеност от всякакви органи в България в дома, офиса, колата му и навсякъде другаде. Почетен консул на Канада пък става другият човек на Костов – Левон Хампарцумян. Както вече споменахме Канада е официалната родина на Дънди (реално е САЩ).
Към групичката е присъединен и наследникът на Левон като почетен консул на Канада – олигархът със спорна слава Иво Прокопиев… Освен издател, Прокопиев е и гуру на ПП Зелените и подкрепян от соросоидите, които никога не протестират срещу златодобива, въпреки че той е вредител за природата, а те се представят за еколози. Да не говорим, че обхваща и територии по Натура 2000, заради което държавата може да бъде глобена за милиони от Европейския съюз, но някак си се урежда и това с този „съюз“. ПП Зелените много добре знаят тези неща, но се правят на „ни чул – ни видял“.
Преди 2 години, през 2010 г. „Дънди Прешъс Металс“ (ДПМ) и тяхното дъщерно дружество „Челопеч Майнинг“ ЕАД (ЧМ) обявиха сключването на дългосрочни договори за заем на обща стойност 66,75 млн. щ.д. с „Европейската банка за възстановяване и развитие“ (ЕБВР) и „УниКредит Булбанк“ (УКБ). Официалната информация бе, че финансирането ще се използва за рефинансиране на текущ заем в размер на 16,25 млн. щ.д. към ЕБВР и за финансиране на проекта за разширение на рудника и фабриката в Челопеч, на обща стойност 150 млн. щ.д., чиято цел е удвояване на производството до 2 млн. т. руда на година. Проектът за разширяване на производството трябваше да завърши през 2011 г. „Споразумението, коeто подписваме в момента, е поредното доказателство, че за добрите проекти има финансиране от страна на банките. Именно такива добри проекти и предпримчивостта ще ни изведат от икономическата криза“, заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на УниКредит Булбанк.
 
Дъщерята на Левон Хампарцумян стана директор в БНБ. От 1 ноември в централната банка ще има нова управленска структура.
 
30.10.2015
 
Дъщерята на шефа на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян - Румяна, е назначена за директор на дирекция „Методология и финансови пазари“ в управление „Банково” в БНБ. Това съобщиха от централната банка.
Тя е един от хората, които израстват в йерархията на трезора след като от 1 ноември т. г. в БНБ влизат в сила структурни промени. Освен нея по-високи позиции заемат и Боян Бончев, който e назначен за директор на дирекция „Преструктуриране на кредитни институции“, Нели Драгинова, която става Главен юрист на БНБ и Веселка Панева, която оглавява новата дирекция „Дистанционен надзор” в управление „Банков надзор”.
Кариерно развитие има и за Михаил Димов, който е назначен за директор на дирекция „Платежен надзор” в управление „Банково” и за Светла Николова - директор на дирекция „Платежни системи”.
Румяна Хампарцумян работи в БНБ, управление „Банково“ от 2009 г., като последователно е заемала длъжностите експерт в отдел „Платежни системи“ и началник на отдел „Надзор на платежните системи“. Преди постъпването си в БНБ тя е била експерт в търговска банка в областта на картовите разплащания. Представител е в Работната група по платежен надзор към Комитета за платежни и сетълмент системи на Европейската централна банка, Комитета за плащанията и Експертната група по банково дело, плащания и застраховане към Европейската комисия и участва в експертни заседания на Работна група „Финансови услуги“ към Съвета на Европейския съюз.
Новата директорка има магистърска степен по финансово и счетоводно управление от Lancaster University и бакалавър по финанси от McGill University. Владее английски и френски език.
 
http://clubz.bg/29829-dyshterqta_na_levon_hamparcumqn_stana_direktor_v_bnb
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Йордан Костадинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар