четвъртък, 18 юни 2020 г.

ЕЛЕНА ИВАНОВА



ДНСК откри 12 нарушения в хотелите на Елена Иванова в Слънчев бряг, унищожени са дюни, за да се направи паркинг.


04 Септември 2017

Преди 20-ина дни вицепремиерът прати проверка в хотелите „Империал” и „Амфора”

Строителният надзор е открил 12 нарушения в двата хотела на председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Това обяви на пресконференция в Бургас Валери Симеонов. Припомняме, че вицепремиерът изпрати сигнала срещу Иванова, който доведе до проверката на ДНСК.(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК)

„Става въпрос за масивно изградени стени, едно игрище, две спортни площадки, огромен паркинг, бетонна ограда. Ето това са констатациите, които установи ДНСК след мой сигнал в „Амфора” и „Империал”, собственост на Елена Иванова. Същата, която категорично заявяваше, че от 18 години е в туризма и не може да си позволи да прави нарушения”, каза Валери Симеонов.

По думите му паркингът и другите обекти са направени върху самата плажна ивица. „И тъй като на дюните не може да направиш паркинг те са премахнати, всичко е изравнено, направено е като самолетна писта и чак след това са реализилани съответните строежи”, допълни вицепремиерът. Ще бъдат издадени заповеди за премахване на незаконните обекти, уточни той.

Днес от 17 часа Валери Симеонов и съветникът му Георги Николчев имат среща с туристическия бранш в Несебър. С интерес се очаква дали Елена Иванова ще отиде на срещата. Иванова, която оглавява Съюза на собствениците в Слънчев бряг, бе сред най-сериозните критици на вицепремиера заради акциите му срещу шумовото замърсяване.

Скица на хотел "Амфора", част от имота захапва плажната ивица, констатира ДНСК

Бизнесдамата обвини Симеонов, че саботира сезона, пречи на бизнеса и плаши туристите, заради което си навлече и гнева му.

След като Елена Иванова проявява такава чувствителност към туризма, най-вероятно ние с г-н Николчев, ще проверим този строеж. Ще се сезираме за завземането на дюните и превръщането им в част от хотела. След като иска, ще си го получи! Не приемам нейното мнение като становище на българския туризъм”, каза на 15 август в Бургас Валери Симеонов и прати проверката от ДНСК, която откри споменатите нарушения.
Сезонът в най-големия летен комплекс „Слънчев бряг“ започна със серия от скандали. Вицепремиерът Валери Симеонов обяви култовите заведения на Южния плаж за незаконни и призова регионалното министерство да ги събори.
В задочен спор, той влезе и с Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в комплекса.  Симеонов написа в социалната мрежа, че Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето. Според вицепремиера, Елена Иванова иска да присвои тези имоти.

Елена Иванова се оттегли от поста на Председател на УС на Съюза на собствениците – Слънчев бряг. Това стана на редовно годишно отчетно-изборно общо събрание. На него бе отчетена дейността на УС и КС на сдружението за изтеклия период от година и половина.

След обсъждането и приемането на отчетите, Елена Иванова заяви пред общото събрание своето решение да се оттегли от поста на Председател на УС, който тя заемаше през три последователни 5-годишни мандата – от 2002 г. до настоящия момент.



В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Христо Асенов–Бацата .


Няма коментари:

Публикуване на коментар