вторник, 2 юни 2020 г.

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ СТИЛЯНОВ



Варненски милионер се спаси от връщане на пари за къщи за гости . Гръмката акция по връщане на неправомерно взети пари за къщи за гости от ДФ „Земеделие” не лови Пламен Стилиянов, забогатял от „дупки и ремонти”.


Тази седмица ДФ „Земеделие” публикува списък с имената на бенефициентите, които трябва да връщат на 100% отпуснатите средства за „къщи за гости“.
В списъка фигурират имената на 5 бенефициента от Варненска област, които също трябва да връщат на 100 % получените европари, т.е. наложени са им финансови санкции.
Интересното обаче е, че в този списък не фигурира името на един милионер на „дупки“ – Пламен Стилиянов /“Инжстройинженеринг“/, пише сайтът  "Афера".
Медията разкрива, че предприемачът е получил европейски средства за реконструкция и преустройство на хижа „Ламборжда“, намираща се в землището на с. Искър, общ. Вълчи дол, обл. Варна. Средствата са отпуснати на „Стили агро“, като потвърдените разходи по договора са на стойност 401 818 лв.
Управители  на луксозната хижа са Милен Димитров Вълчев, Пламен Георгиев Стилиянов, Инжстрой холдинг” АД и „Пи енд Джи” АД. Бенефициент по проекта  е „Стили Агро“, със седалище и адрес на дружеството – гр. Варна, ул. Александър Дякович“ №31 (виж  ТУК).
От направената справка в Търговския регистър се оказа, че целият капитал на дружеството е на „Инжстрой холдинг“ АД, а негов собственик е Пламен Георгиев Стилиянов.
За отбелязване е, че „Инжстрой холдинг“ на Пламен Стилиянов е една от фирмите, заедно с „Хидрострой“, която от години прави добър бизнес, пълнейки дупките по пътищата на Варна, извършва всички ремонти на инфраструктурата и е една от богопомазаните фирми, които задължително печелят обществнените поръчки, напомня „Афера”.
Така Пламен Стилиянов, който с парите, които направи от фризиране на „дупки“, може да ремонтира, преустройва и построи един милион къщи за гости и хотели, взимайки изгодна сума и от ДФ „Земеделие”, за да „преустрои” луксозна вила.
Интересното в случая е, как по тази мярка е отпусната  субсидия за реконструкция и преустройство на  луксозна хижа?
Видно е от последния годишен финансов отчет, който е подаден, че никъде няма отчетени приходи от дейността, която се извършва (виж  ТУК).
А цените в луксозната хижа варират от 78 лв. за нощувка  до 175, 50 лв.
Отделно се предлагат и други екстри – като лов и риболов. За риболовците се предлага спортен риболов, почивка и тийм билдинг сред тишина и спокойствие с възможност за риболов целогодишно в непосредствена близост до уюта на ловна резиденция Ламборджа. Според обявеното в сайта на луксозната хижа, посетителите могат да се занимават със спортен риболов на няколко вида риби. А който не се привлича от 30-килограмови риби за улов, може да се отдаде на спа, езда, стрелба или разходка с файтон.
Ако уцели промоцията от 2200 евро за 14 човека, за петък вечер, събота и неделя.
Публикуваме въпросите на Afera.bg, зададени в два поредни материала по темата:  
На какво основание е отпусната субсидия за реконструкция и преустройство на хижа „Ламборджа“ в хотел, ПИ №00068 в землището на с. Искър, общ. Вълчи дол, обл. Варненска?
Осъществяван ли е контрол относно услугите и дейностите, които се предлагат от луксозната хижа?
Спали ли са в луксозната хижа представители на институциите, които трябва да осъществяват контрол на европейските средствата?
Възползвал ли се е от екстрите, които се предлагат от луксозната хижа,  апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и колко пъти е нощувал там?
Защо прикриха за пореден път една от „касичките“ на управляващата групировка?

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другарите Йордан Христов и Иван Саздов .

Няма коментари:

Публикуване на коментар