вторник, 18 май 2021 г.

ПЛАМЕН МИТРЕВ

Генерал от ДС прикривал най-издирвания изнасилвач .

Най-издирваният български изнасилвач Пламен Митрев се е укривал от правосъдието повече от 20 години благодарение на баща си – генерал от бившата Държавна сигурност по времето на комунизма. Това твърдят съседи на семейството от село Градец край София. Именно там през 1997 година, в семейната вила на Митреви, бяха открити оковани във вериги и изнасилени четири манекенки, подмамени, че ги чака светло бъдеще на подиума. Митрев, който бе продуцент на тв предаването „Блясък“ в края на миналия век, бе нареден от Европол сред най-издирваните сексуални насилници в Европа. Митрев бяга от България, малко след като Окръжният съд на София му дава 14 години затвор. Изнасилвачът е бил в ареста около година, когато е пуснат на свобода под гаранция и напуска страната, разказва „България днес“.

Делото срещу него се точи близо 20 години, докато стигна до финал на първа инстанция. Процесът е отлаган многократно, а причините за това често били доста спорни и на ръба на закона. Според запознати нищо в тази брутална сага не било случайно. В основата на благосклонността на правосъдието към Митрев били контактите на неговия баща. Генерал Митрев бил близък приятел с Пенчо Кубадински . Благодарение на контактите си от миналото в съдебната система, бащата успял да „опъне чадър“ над наследника си и да го спаси от затвор. Сега генералът е вече покойник, но приживе е чуван да споделя, че му е дошло до гуша да измъква сина си от скандали с жени, в които непрекъснато се замесвал. Познати на семейството разказват, че едва когато Митрев-старши си отишъл, процесът срещу сина му започнал да се движи. Преди три години се стига до присъда на първа инстанция по делото, прочуло се като „Кукла на верига“. Освен продуцент, в края на миналия век Митрев е моден ас, персона от хайлайфа, с две висши образования – право и международни икономически отношения. Той е арестуван на 10 ноември 1997 г., след като в селската му къща са открити красавиците – голи, бити, вързани на вериги, изнасилени.

Най-издирваният български изнасилвач Пламен Митрев се е укривал от правосъдието повече от 20 години благодарение на баща си – генерал от бившата Държавна сигурност по времето на комунизма. Това твърдят съседи на семейството от село Градец край София. Именно там през 1997 година, в семейната вила на Митреви, бяха открити оковани във вериги и изнасилени четири манекенки, подмамени, че ги чака светло бъдеще на подиума.

Митрев който бе организатор на конкурси за красота и модни ревюта, собственик на модна агенция за модели и манекени „Имидж" и продуцент на тв предаването „Блясък“ в края на миналия век, бе нареден от Европол сред най-издирваните сексуални насилници в Европа. Митрев бяга от България преди три години, малко след като Окръжният съд на София му дава 14 години затвор. Изнасилвачът е бил в ареста около година, когато е пуснат на свобода под гаранция и напуска страната, разказва „България днес“. Делото срещу него се точи близо 20 години, докато стигна до финал на първа инстанция. Процесът е отлаган многократно, а причините за това често били доста спорни и на ръба на закона. Според запознати нищо в тази брутална сага не било случайно. В основата на благосклонността на правосъдието към Митрев били контактите на неговия баща. Генерал Митрев бил

близък приятел с Пенчо Кубадински

Благодарение на контактите си от миналото в съдебната система, бащата успял да „опъне чадър“ над наследника си и да го спаси от затвор. Сега генералът е вече покойник, но приживе е чуван да споделя, че му е дошло до гуша да измъква сина си от скандали с жени, в които непрекъснато се замесвал. Познати на семейството разказват, че едва когато Митрев-старши си отишъл, процесът срещу сина му започнал да се движи. Преди три години се стига до присъда на първа инстанция по делото, прочуло се като „Кукла на верига“. Освен продуцент, в края на миналия век Митрев е моден ас, персона от хайлайфа, с две висши образования – право и международни икономически отношения. Той е арестуван на 10 ноември 1997 г., след като в селската му къща са открити красавиците – голи, бити, вързани на вериги, изнасилени. Европол привлича внимание към него и още седемнадесет насилници в рамките на нова своя инициатива срещу този тип престъпления. На всеки две минути в полицията в ЕС се съобщава за случай за изнасилване, тормоз или друг вид сексуално насилие. „Всеки може да стане жертва, макар жените и децата да страдат най-често“, отбелязват от институцията.

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Ангел Палийски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар