петък, 25 декември 2015 г.

АЛЕКСАНДЪР НАЙДЕНОВ



До 5 год. затвор грозят Александър Найденов, собственик на майонеза Олинеза?
 
28.10.2015
 
Скандалният бизнесмен Александър Найденов, нашумял с редовните си пиянски скандали, побои и аморално обществено поведение /виж пр. Линкове/, за пореден път предизвика свада - в луксозен столичен ресторант. Този път бизнесменът който управлява активи за стотина милиона лева, както сам твърди пред 24 Часа, застраши на публично място живота на невинни граждани, като в нетрезво и неадекватно състояние заплашил гостите с пистолет. В това заведение, на рояла се изпълняват творби на Моцарт, Вивалди, Чайковски ..., изложените произведения на изкуството по естетическа стойност са равни на тези в музеите, а гостите обикновено са от цял свят. Имено там, Найденов е размахвал пистолет показно над главата си, сипел обиди, псувни и закани. Цяло чудо е, че не е възпроизвел изстрел с оръжието! За подобно хулиганско, безотговорно и опасно за здравето и живота на гражданите поведение, Наказателния кодекс предвижда до 5 години лишаване от свобода.
 
 
Кой е Александър Найденов, известен като Сашо Майонезата? Нека погледнем назад във врмето:
 
Андрей Луканов беше мой учител
 
     Така Александър Найденов сам се определя като протеже на Андрей Луканов. Той го вкарва в международния отдел на М-во на Външната търговия, още по времето на социализма /на 22 годишна възраст/. За него Найденов казва: Андрей Луканов беше мой учител, той ми вярваше – инвестираше в мен
    Щом „Учител“ и инвеститор, е Андрей Луканов, може да се вярва на Найденов, че наистина управлява активи за стотитна милиона лева. Как ги управлява? Отговора намираме на страниците на сайта блиц:
    ...Управителят на фирма „Олинеза“ - собственост на Александър Найденов, пребива 17 работника. Побоят се превърнал в извращение, защото биячите съблекли жертвите голи, обгаряли със запалени вестници половите им органи и гасили фасове по телата им. Гаврата продължава 48 часа...И всичко това за не доказана кражба на няколко буркана майонеза! Извършителите получават по 5 години ефективна присъда и парична глоба от по 5 000 лева, но в последствие присъдата е обжалвана и заменена с условна, а глобата намалена! http://www.blitz.bg/news/article/358938
Очевидно ученика надминава учителя! Управлява с твърда ръка!
Светски живот
     Александър Найденов води активен светски живот. Дълго време захранва жълтите медии с горещи истории свързани с актрисата Елен Колева. Попаднал в любовния многоъгълник на Елен, рогоносеца се изяви като пълен злобар и антиджентълмен. Ще цитирам само някои заглавия в медиите,. Ако Ви се видят любопитни, чрез линковете по-долу може да стигнете до самите публикации:
    Искаш ли да ти навра главата в задника?! - обръщение на Найденов към младеж искащ автограф от актрисата.

Аз поръчах Иво Аръков!И не само него – арогантно интервю по повод обвиненията, че той е пратил мутрите пребили светския младеж, любовник на Елен Колева.

И т. н. ...........
След раздялата с актрисата Найденов започва истинска медийна война с бившата си любима. Моралното падение на Майонезата е тотално. Той вади подробности от интимния живот на актрисата на показ. Заглавията и темите са от сорта на:
- Елен изклати цял футболен отбор, заедно с резервите
- Правила е а..лен секс на 12 години, в градинка
Майонезата заплашва актрисата, че ако реши може да подкрепи думите си с документи???
                                       В плен на алкохола
Раздялата се отразява тежко на именития бизнисмен. Въпреки големия избор от красиви жени около него, той не се впечатлява от нито една. Даже намираме затлавие като:

- „Александър Найденов преби гаджето си насред София“ - в публикацията става въпрос за момиче с което е вечерял в столична пицария и по средата на вечерята Найденов му разбива носа...

Пиянските свади и побои предизвикани от Майонезата стават негова запазена марка. Въпреки охраната, с която ходи не са редки случаите когато и самият той изяжда доста бой:
- „Бизнесменът Александър Найденов се появи пребит от бой, с насинено око и куцащ в столичен ресторант...“ публикация в медиите от началото на тази година.
       В едно интервю Найденов не крие, че ходи с пистолет  защото е опасно.
    За случая от миналата седмица, когато с пистолет е застрашил живота на много хора, Найденов цинично заявява:
     Непоносимо щастлив съм в любовта.
     "Не съм пребиван, нито гонен от ресторант за непристойно поведение, както се твърди в последните няколко дни.Да, бях в това заведение-празнувахме рожден ден на мой приятел. Всичко приключи мирно и тихо". Това казва пред "България днес" бизнесменът.
                            Този случай задава въпроси:
  • Как може на човек като Александър Найденов да не му бъде потърсена отговорност за това, че застрашява редовно живота и здравето на граждани на обществено място?
  • Как може човек като Александър Найденов до има разрешение да притежава оръжие?
  • Как може да няма поне обществена присъда за аморалното и цинично поведение на Александър Найденов?
Отговор на тези въпроси дава старата градса песен:
„За милиони няма закони“ 
 
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря - Данаил Славов.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар