събота, 5 декември 2015 г.

НИКИФОР ВАНГЕЛОВ


 
Олигарсите: Никифор Вангелов - фаворитът на Кюстендил
 
30.06.2009
 
Само един български политик откри своята кампания от театър. Не, не е министър Стефан Данаилов. Мажоритарният кандидат на ЛИДЕР с Новото време Никифор Вангелов посети кюстендилския театър, гледа част от репетициите на най- новата куклена постановка - "Съкровището на Силвестър" и разговаря с актьорите.
"Дойдох тук, защото ме гони една носталгия. Пътят в моя живот започва и оттук, когато като дете участвах в самодейна трупа и свирих на бас-китара в Сребърни звънчета. Сега отварям нова страница в живота си и реших в Кюстендил отново да започна от театъра, и емоциите си струваха", заяви пред Дарик лидерът за мажоритарен депутат в Кюстендил. Той откупи първите 10 представления на куклената постановка, които децата на Кюстендил гледат безплатно.
“ЛИДЕР е единствената партия, която се сеща, че има театър в Кюстендил и помага не за първи път. За 3 месеца, над 3 000 деца са гледали куклен театър в града, след като направихме новата зала", коментира директорът на театъра Чавдар Ненов.
ЛИДЕР с Новото време ще инвестират и в идеята да бъде направен първия изцяло български мюзикъл. Музиката ще напише Миро, изпълнителят ще бъде и в главната роля. Миро ще изнесе скоро концерт в Кюстендил.
Защо Вангелов е лидер сред кандидатите за мажоритарни кандидати в Кюстендилска област и не се страхува дори от страшилища като Галевци?
Два нови енергоблока да бъдат построени в ТЕЦ "Бобов дол",  предвижда Никифор Вангелов. "Инвестираме в сероочистващи инсталации за съществуващите 3 блока от 210 мегавата. Трябват ни допълнителните 2 блока, за да достигнем една прилична мощност от 1 000 мегавата", заяви пред Дарик бизнесменът. "Вложили са немалко средства и в мини "Бобов дол ". С най-големи запаси от въглища в момента е рудник "Бобов дол". Тече процедура по оптимизиране на персонала, договарят е и нови съоръжения", каза още изпълнителният директор.
Като кюстендилец Вангелов коментира, че е обещал пред себе си да направи всичко възможно и областният град да тръгне напред. "Хубаво е , че се смени местната власт в Кюстендил”, коментира той. Кметът на ЛИДЕР Петър Паунов наистина направи чудеса в града. Той първи осигури безплатен градски транспорт. Изчисти и асфалтира града. Стегна местния стадион и много отбори го предпочитат пред тези в собствените си селища. Премахна сергиите в Кюстендил – нещо, с което в София не могат да се похвалят. И най-важното, докато Бойко Борисов се оплаква от наполовина спаднали данъци, почти с 50% са увеличени приходите от тях в Кюстендилската община.
Никифор Вангелов е роден през 1968 г. в Кюстендил. Завършил е "Технология на електронното производство" в ТУ-София. От 2001 г. е управител на Минна компания. Изпълнителен директор на РУМ "Деница", "Фина механика" ЕООД, "Нова Деница" АД, зам.-председател на Надзорния съвет на Общинска банка.
Председател на Националната контролна комисия на ЛИДЕР, мажоритарен кандидат на ЛИДЕР с "Новото време" в Кюстендил и водач на листата в Перник.
 
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Васил Божков – Черепа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар